Skip links

Es presenta el tauler d’anàlisi d’Audience Explorer per a editors de proximitat

S’ha donat a conèixer el tauler d’Audience Explorer: una eina d’anàlisi gratuïta i fàcil d’utilitzar per a editors de petites i mitjanes dimensions que posa a l’usuari i usuaris fidels i enfocats cap a l’impacte periodístic i als ingressos de l’editor. Segons explica Ned Berke, l’Explorador de públic és un conjunt de 10 informes que analitzen a Google Analytics per atraure específicament el tipus d’editors de dades que necessiten per crear una relació amb els seus lectors lleials i potencialment fidels. Proporciona visualitzacions simultànies de tres segments diferents dels lectors, el contingut i les plataformes que condueixen el compromís amb el  lloc web del mitjà.

Com sap qualsevol editor, és fàcil enterrar-se en les dades i no tenir una imatge clara del què és important quan analitza les anàlisis. Mitjançant aquests informes, els equips editorials poden filtrar el soroll de dades estranyes a Google Analytics i desenvolupar informació sobre les tàctiques i les estratègies que converteixen als transeünts en lectors diaris. En essència, Audience Explorer ajudarà els editors de proximitat –petites i mitjanes editorials- a entendre i crear un embut de públic.

El tauler inclou tres informes addicionals que els editors poden trobar útils per comprendre el públic en general i el rendiment dels canals de contingut i adquisició individuals. El Tauler es presenta amb un document on s’explica com els editors poden integrar l’Explorador de públic en el seu flux de treball, començant pel pensament que va ingressar a la seva creació i, finalment, explicant com utilitzar cada informe al tauler. Finalitza amb una plantilla de fulls de càlcul de Google on els editors poden copiar per fer el seguiment del rendiment en les mètriques de les claus cada mes (es poden veure les instruccions en aquest enllaç

L’explorador de públic esborra les dades clau de Google Analytics per tres categories d’usuaris, conegudes com a segments, definits per la seva relació amb el lloc web de l’editor. Aquests segments:  Visitants ocasionals, Prospective Loyalists i Brand Lovers , comprenen un embut bàsic.

A continuació s’explica com funciona aquest embut de conversió i com es poden instal·lar aquests segments personalitzats a Analytics, com es nomenen aquests segments a Google Analytics i s’han definit. Estan destinats a ser utilitzats en aproximadament 30 dies. Segueixin aquest enllaç.

 

Font i infografia: Center for Cooperative Media/Medium