Skip links

Prisa, Vocento i Godó esperen el vist-i-plau de Competència per operar amb el seu marketplace

Gairebé cinc mesos després de l’anunci de la seva creació, el nou marketplace de publicitat programàtica impulsat per Prisa, Vocento i Godó segueix escalfant motors. Segons la informació confirmada per Dircomfidencial, la terna d’editors darrere d’aquesta iniciativa està pendent de rebre el vistiplau de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC) per començar a comercialitzar els seus inventaris publicitaris de forma conjunta el més aviat possible .

Les fonts consultades indiquen que es tracta del procediment a seguir i que van ser els mateixos grups implicats els que van elevar la consulta a principis d’aquest any. L’organisme està estudiant des de llavors si l’entrada en acció d’aquesta plataforma perjudicaria els interessos del mercat publicitari digital, quan no a la competència del sector.

Tot i que les autoritats de Competència encara no s’han pronunciat, els creadors del projecte confien a obtenir la llum verda abans que finalitzi el primer quadrimestre. I més quan fa setmanes que es va formar l’equip de desenvolupament i comercialització, integrat per personal procedent de Godó, Prisa i Vocento, i només faltaria aquest plàcet per sortir al mercat.

Aquest marketplace sorgeix per lluitar contra el duopoli tecnològic que formen Google i Facebook, ja que entre els dos acaparen prop del 80% de la inversió publicitària digital a Espanya. D’acord amb les últimes estimacions d’Infoadex, digital va retenir 1.743 milions d’euros el 2018, dels quals 800 milions haurien estat ingressats per Google només per les recerques pagades.

Per: Dircomfidencial