Skip links

La publicitat digital als EUA és, finalment, més gran que la impressió i la televisió

Les empreses de publicitat digital com Facebook i Google seran més grans als Estats Units aquest any que les empreses publicitàries tradicionals, com ara TV, ràdio i diaris. Les noves estimacions d’eMarketer mostren que els anunciants nord-americans gastaran més de 129 mil milions de dòlars en publicitat digital el 2019, més dels 109 mil milions de dòlars que pensen gastar en publicitat “tradicional”. Seria la primera vegada que el negoci d’anuncis digitals dels Estats Units representés més del 50 per cent del mercat.

Aquest punt d’inflexió també és un bon recordatori de com són de dominants empreses publicitàries com Facebook i Google, tot i que enguany perdran una mica de mercat. eMarketer estima que es combinen en un 59 per cent de la indústria el 2019, però el seu recorregut serà encara més gran: es calcula que els dos aportaran 77.000 milions de dòlars a l’any vinent. Els perdedors són al costat “tradicional”: diaris i revistes. eMarketer estima que la publicitat impresa disminuirà gairebé el 18 per cent l’any vinent. Els “directoris”, com les pàgines grogues, ho faran encara pitjor. S’espera que els ingressos publicitaris disminueixin un 19%.

La impressió i la televisió no són les úniques indústries que s’han vist afectades. Els editors digitals que confien en Facebook i Google per distribuir les seves històries (vegeu: BuzzFeed) també arriben a la conclusió que aquestes dues empreses no comparteixen la riquesa.

Per: eMarketer
Font imatge: eMarketer