Skip links

Quant cobren els diaris nord-americans per les subscripcions digitals

Tracy M. Cook, Research Fellow at the American Press Institute realitza una anàlisi sobre el Nou model de negoci de la indústria de diaris. L’estudi proporciona una foto de les estructures de preus de referència, en aquest cas per a les subscripcions de notícies digitals als EUA.

El model de doble ingrés per publicitat impresa i subscripcions de lliurament a domicili que històricament han sostingut als diaris s’està esvaint. En el seu lloc, els diaris busquen un nou creixement d’ingressos a través de subscripcions digitals.

Com ve succeint fa 28 anys consecutius, la circulació setmanal de diaris dels EUA també va disminuir el 2016, segons una anàlisi del Centre d’Investigació Pew 2017. Aquesta anàlisi va descobrir que els números de circulació de diaris impresos, entre setmana i el diumenge, van caure als seus “nivells més baixos des de 1945”.

 

 

La publicitat també ha tingut un impacte en els ingressos, ja que l’espai web il·limitat ha reduït el cost dels anuncis en línia que abans valien molt més en la impressió. A més, Facebook i Google absorbeixen la majoria dels ingressos publicitaris en línia. Al mercat dels EUA, cap altra plataforma de publicitat digital va tenir una participació superior al 5%, segons va informar Reuters al juliol.

Segons Pew, la indústria de diaris va veure “una caiguda de dos dígits en els ingressos per publicitat” en 2016, i els seus 18 mil milions de dòlars en ingressos representen només més d’un terç dels 49 mil milions estimats que valia fa una dècada. Tenint en compte aquestes disminucions, la principal forma d’augmentar de manera sostenible els ingressos d’aquests mitjans que abans només eren impresos és atraure els subscriptors a pagar per una subscripció digital, però a quin preu es pot fer això? Més informació AQUÍ.

 

Per Research Fellow at the American Press Institute