Skip links

Quatre de cada deu periodistes autònoms cobren menys de 500 euros al mes

La situació dels periodistes freelance és problemàtica, aquest col·lectiu és un dels efectes sense reparar de la crisi econòmica. Tant és així, que el 38% d’aquests professionals autònoms treballa per menys de 500 euros al mes i set de cada deu no arriben als 1.000 euros mensuals, segons les dades de l’informe de situació del Sector 2018, publicat per la Unió de Periodistes Valencians.

 

El panorama laboral dels periodistes està patint un deteriorament respecte a temps passats. Tant és així, que la taxa d’atur el 2017 va ser del 64% en el cas de les dones i el 35% en el dels homes. Això ha obligat a una gran part dels professionals a treballar per compte propi. De fet, els periodistes autònoms ja representen una quarta part del total de professionals del sector, segons mostren les dades de la tretzena edició de l’Informe de la Professió Periodística a Espanya.

 

Els periodistes per compte propi estan més presents en mitjans nadius digitals, revistes de paper i desenvolupaments digitals dels mitjans convencionals, i els contractats estan més assentats en televisió, diaris en paper i ràdios, segons assenya Luis Palau, director de l’informe. (Font: Autonomosyemprendedor.es)