Skip links

Per què els mitjans haurien d’estar al WhatsApp

Espanya és el país europeu amb més penetració a l’hora d’informar-se per WhatsApp, segons Reuters, concentra el 36% de la població, però els mitjans no han trobat una forma d’integrar-se en la xarxa social. “La gent s’informa per WhatsApp, els mitjans hauríem d’estar aquí per difondre la realitat”, va dir Ángela Bonachera al congrés d’Osca, to ressaltant que la missatgeria mòbil seguirà i els mitjans han de ser-hi. El repte és veure com fer-ho, no caure en la saturació d’informació i el “robots de correu”.

En el marc del XXè Congrés de Periodisme Digital a Osca i en el decurs de la taula rodona “El periodisme i missatgeria mòbil”, es va explicar que la integració dels mitjans es complica quan l’empresa propietària de la xarxa de missatgeria instantània, que no és altra que Facebook, no es planteja un escenari favorable. “WhatsApp pretén seguir sent un lloc per a familiars i amics”, apunta Sánchez. “No volen que els assenyali com agregadors de les fake news” afegeix.

La taula va fer saber que en una reunió amb Facebook, l’empresa va notificar que els mitjans de comunicació no són la seva prioritat “en absolut”. A més, hi ha el problema de la desinformació. “Reenviar un missatge des d’un canal seria molt més senzill per a lluitar contra ella, fer-ho de manera individual però l’empresa no ho vol” es va concloure. (Font: El Mundo)

Per: El Mundo