Skip links

Quina és la premsa més barata del quiosc?

Molts lectors encara recorden quan 100 pessetes eren suficients per comprar el diari. Amb l’arribada de l’euro aquest preu ha pujat i molts anys després la premsa ha seguit augmentant les tarifes en gran part per pal·liar la crisi i els mals resultats de les seves vendes en paper. Si observem l’oferta diària que hi ha als quioscos observem que només els diaris esportius han mantingut congelat el seu preu en els últims temps i se situa com els més barats del sector de la premsa.

En l’actualitat Marca i AS tenen un cost de dilluns a diumenge d’1 euro, mentre que la mitjana que registraven les principals capçaleres en 2016 (generalistes, esportives i econòmiques) aconsegueix una mitjana de 1,46 euros. De dilluns a divendres el preu mitjà era de 1,29 euros, els dissabtes de 1,53 euros i els diumenges de 2,09 euros, d’acord amb els registres recollits en el Llibre Blanc de la Informació que publica AMI (Associació de Mitjans d’Informació).

Si analitzem les quatre capçaleres generalistes estatals editades a Madrid, observem que ABC és la més cara de dilluns a divendres, amb un preu de 1,60 euros; El Mundo, El País i La Razón es situen aquests mateixos dies a 1,50 euros. Els dissabtes tots costen 2 euros i els diumenges de nou El Mundo, El País i La Razón comparteixen preu a 2,80 euros (La Razón ofereix la capçalera a 1,80 sinó s’adquireix Diez Minutos) enfront dels 3 euros del diari ABC. Tots ells inclouen encartades en les dues jornades revistes del cor o suplements, depenent el cas.

La premsa econòmica, que s’edita de dilluns a dissabte, té un preu superior a l’esportiva i fins i tot a la generalista. Cinco Días (Prisa) costa als quioscos 1,60 euros, El Economista 1,70 euros i Expansión (Unitat Editorial) 2 euros.

 

De Prnoticias