Skip links

Sitges Next explorarà 5 sectors d’innovació en comunicació

El món de la comunicació ha aconseguit superar els moments més crítics de la reconversió i de la crisi econòmica dels darrers deu anys, i comença ara a mostrar signes de recuperació. L’aposta per la innovació –més integral i interdisciplinar– revalida la seva posició i influència i suposa una demostració i un aval per a la generació de propostes, idees i continguts que obriran nous camins a les marques, els professionals i l’ampli món de la comunicació i els seus territoris més propers.

La comunicació, doncs, juntament amb el consum, l’entreteniment o les relacions són aspectes que s’estan transformant de manera radical gràcies a la tecnologia i a la innovació. El repte immediat de les marques i els comunicadors és explorar aquests nous camins a la mateixa velocitat que la societat per seguir connectant amb el públic. Sitges Next 2018 explorarà el 4 i 5 de maig la innovació a través d’una programació -que s’anunciarà ben aviat- amb experts en cinc sectors que estan experimentant canvis profunds en el seu present i futur .

Les noves tendències en el món de la automoció, que passen per la recerca en intel·ligència artificial, robòtica o realitat virtual, tindran la seva representació a Sitges Next de la mà d’experts de marques diverses i de professionals interdisciplinaris (publicistes, experts desenvolupadors en apps i eines audiovisuals, generadors de continguts, comunicadors, etc.) que aportaran casos pràctics d’interès.

El sector de la banca -que en els últims temps ha experimentat una evolució cap a nous conceptes basats en els nous models de consum, la banca ètica o la tecnologia mòbil- també tindrà el seu espai en el certamen. La música ja no es pot entendre sense plataformes digitals com Spotify o YouTube, i grans festivals que desenvolupen campanyes innovadores; és per això que al festival serà un altre dels grans eixos a tractar i debatre.

La manera de viatjar del segle XXI no té res a veure amb la d’abans, la gran expansió del turisme mereix una anàlisi exhaustiva que tindrà lloc a Sitges Next: travel experiences, place branding i nous horitzons en el sector. I, finalment, la gastronomia també jugarà un paper destacat en el certamen, amb les últimes tendències creades per xefs innovadors, la relació amb altres manifestacions artístiques com la performance, o l’abast de influencers mediàtics en xarxes socials que marquen tendència dins el sector.

El festival premiarà campanyes i impulsarà accions de participació, tallers i taules rodones on debatre i treballar sobre les idees i eines que es presentaran en les sessions plenàries. Els reptes de context inclouran ponències al voltant de les implicacions pel sector del Big Data, la tecnologia digital d’última generació, les repercussions de la intel·ligència artificial o els canvis en els models de negoci i publicitat de companyies globals d’economia tradicional i d’economies col·laboratives, de valors sostenibles o de proximitat. Amb tot l’escenari Sitges al seu davant. (d’Àmbit d’Estratègia i Comunicació-Mediàtic)

 

Font imatge: scontent.fmad3-4.fna.fbcdn.net