Skip links

La solució basada en blockchain per a editors de WordPress

Vivim en un entorn en què és molt difícil identificar notícies falses o detectar contingut duplicat sense l’ajuda de sistemes de cerca. Des Good Rebels volen oferir als autors de contingut digital una solució independent, gratuïta i basada en blockchain que, integrada en WordPress, serveixi per validar la data i hora de publicació d’un contingut. Tot i que no es pot prendre com una evidència de l’autoria, determina quan una peça de material es va reclamar com a pròpia i pública per primera vegada.

Les solucions basades en blockchain s’han utilitzat en diferents indústries. No obstant això, si observem la indústria de creació i gestió de llocs web, és evident que encara hi ha molt poques solucions. Només hi ha 29 plugins de WordPress a tot el món que ofereixen valor basat en blockchain per a editors o autors, i la majoria d’ells se centra en la monetització. No obstant això, més enllà de la monetització, hi ha una gran batalla per l’autoria dels continguts. Ja en 2013, Matt Cutts va estimar que aproximadament el 25-30% de tot el contingut online era material duplicat.

El connector que ha desenvolupat Good Rebels pot configurar fàcilment perquè estampe el contingut en una, dues o tres blockchains diferents. Es pot triar entre aplicar el estampe manualment o definir quin tipus de contingut publicat en el lloc web es vol estampar. La informació del estampe és pública i ofereix als editors una element visual per incorporar a la pàgina que inclou un enllaç a la informació d’estampat específica. Ara ja és possible estampar el teu contingut i tenir la confirmació de publicació suportada en blockchain. No atorgat per cap empresa privada específica i com a declaració de l’autoria del contingut.

 

Per Media-tics
Font d’imatge: lamorocota.com