Skip links

Tendències Oath 2018: establint les bases del futur de la publicitat en línia

2017 ha estat un altre any de creixement i innovació per al sector de la publicitat en línia. En els últims dotze mesos, hem consolidat formats com el vídeo per mobile i experimentat amb la realitat augmentada, amb resultats més que sorprenents. El negoci programàtic s’ha guanyat la confiança de les marques i la combinació entre data i creativitat ens permet que les campanyes que vam dissenyar siguin, per fi, realment rellevants per a l’usuari. Però, què ens espera en 2018? Quins són els reptes que tenim per davant? Des Oath, estem convençuts que aquest any s’establiran les bases per al futur de la publicitat en línia.

 

El vídeo per mobile seguirà sent líder i viurem la “explosió” de la realitat augmentada

2017 ha estat un gran any pel que fa a vídeo per mobile es refereix. Es tracta de l’àrea que més ha crescut en el nostre sector i està clar que aquesta tendència a l’alça continuarà en els propers dotze mesos. Amb l’objectiu d’arribar a més consumidors i d’una forma més eficaç, les marques experimentaran noves vies amb formats audiovisuals innovadors.

Segons Zenith, la inversió en vídeo per mobile arribarà globalment els 18 milions de dòlars l’any que, superant per primera vegada al vídeo per desktop. No obstant això, és en la realitat augmentada per a mòbils on veurem un veritable creixement i innovació pel que fa a formats. Segons TechCrunch, aquesta indústria arribarà a 1.000 milions d’usuaris i mourà 83.000 milions de dòlars en 2021. Tot el sector vaticina que aquest serà l’any de la realitat augmentada i que començarà a eclipsar la realitat virtual com a plataforma. De fet, pensem que totes dues es fusionaran en un únic dispositiu que ofereixi les dues experiències. Nintendo ja ha demostrat que l’acceptació massiva de la realitat augmentada és possible gràcies a Pokémon Go. A més, els plans d’Apple per portar al nostre dia a dia aquesta tecnologia a través del seu programari i maquinari seran clau durant el proper any. Sens dubte, en 2018 veurem a més companyies experimentant amb la realitat augmentada per arribar als consumidors i trobar noves vies per monetitzar al màxim les campanyes sense sacrificar l’experiència d’usuari.

 

La programàtica no “arribar i robar-nos a tots la feina”

Marques i agències inverteixen cada dia més en formar els seus treballadors en programàtica, ja que la seva efectivitat ha resultat ser molt més important que els suposats “perills” dels que s’ha parlat en els últims anys. Sens dubte, en 2018 veurem a publishers, anunciants i agències comprar i vendre de manera programàtica, a mesura que perfeccionem el sistema per a l’automatització de campanyes. L’arribada del Reglament General de Protecció de Dades és el millor moment per a la implantació d’algoritmes d’aprenentatge automàtic, però en qualsevol cas mai es reemplaçarà el treball humà; simplement canviaran les nostres funcions. Les empreses utilitzaran el poder dels algoritmes per informar els equips de vendes i guiar els clients i les agències en cadascun dels seus passos. El treball dels professionals de la publicitat en línia no desapareixerà, ja que sempre necessitarà la creativitat humana per donar sentit a les campanyes i l’ús de la tecnologia, així com per protegir els clients de males pràctiques. En definitiva, les persones seran necessàries per establir emocions entre consumidors i marques, tant en 2018 com en el futur.

 

La intel·ligència artificial tindrà una major presència

La intel·ligència artificial també arriba trepitjant fort. Ha tingut presència en múltiples campanyes de màrqueting en 2017, però en la majoria de casos de formes dispars. Aquest any, tant la intel·ligència artificial com l’aprenentatge automàtic s’estendran a multitud d’indústries i sectors. Des de bots de conversa, innovacions en CRM o millores per a la recerca d’imatges, els marketers voldran trobar solucions tecnològiques completes per a comprendre com interactuar amb el consumidor, proporcionar respostes i començar a intentar oferir solucions en temps real.

Creiem que en 2018 l’enfocament humà serà més important que mai. Veurem un canvi cap a un màrqueting “de moments”, ja que les plataformes començaran a entendre les motivacions que hi ha darrere de les nostres interaccions i a utilitzar-les per dissenyar les nostres campanyes. Amb l’automatització dels sistemes de màrqueting, agències, marques i publishers aconseguiran més dades i temps per treballar junts en crear experiències a mida per als consumidors. El Reglament General de Protecció de Dades ens portarà a converses més obertes i transparents sobre l’ús de la data i sobre què és el que els consumidors consideren una bona experiència amb marques i mitjans. Això, en definitiva, ens empenyerà a ser cada vegada més creatius en la forma en què connectem amb el públic.

Per a més informació visiteu Oath CLICANT AQUÍ.

 

Per Oath
Font d’imatge