Skip links

The New York Times regala les seves notícies als joves

The New York Times ha decidit regalar les seves notícies a 3 milions d’estudiants als Estats Units, que poden accedir sense límits als mateixos continguts pels quals 3,4 milions de persones paguen un grapat de dòlars al mes. El diari novaiorquès va facturar més de 700 milions de dòlars en 2018 només en l’entorn digital, dels quals al voltant de 400 milions vénen del pagament directe dels seus 3,4 milions de subscriptors digitals, sobre una base de 4,3 milions d’ subscriptors totals. Només en l’últim trimestre de l’any va guanyar 265.000 nous subscriptors digitals, la xifra més alta des de les Eleccions de 2016. I a part caldria parlar dels diners que generen tant el paper com la resta de les línies de negoci del diari, incloent la publicitat tradicional.

Però el NYT s’ha posat com a objectiu arribar als 10 milions de subscriptors en 2025, per la qual cosa : crea noves vies de negoci (com la possibilitat de pagar per subscriure’s a mots encreuats, sudoku i passatemps, o receptes de cuina), ha posat en marxa campanyes publicitàries (que expliquen la necessitat de pagar per continguts de qualitat en un entorn digital infestat de notícies falses) i cada vegada és més internacional, de manera que apunta a nous públics amb edicions en altres llengües (espanyol, portuguès o xinès).

El diari nord-americà, doncs, regala les seves notícies a 3 milions d’estudiants mirant cap al 2025. El regal permet als estudiants accedir a les notícies per les que algun dia hauran de pagar. Però pel camí el diari està creant amb ells una relació d’afinitat: els està convertint en consumidors de la seva marca de notícies. Els està enganxant per a què més endavant es passin al model de pagament.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia