Skip links

The Washington Post reivindica el valor del periodisme

Els anuncis que s’emeten durant el descans de la Super Bowl -la gran final de la lliga de futbol americà als Estats Units, que es va celebrar diumenge passat- són gairebé tan famosos com el propi partit. El preu de la publicitat es dispara en aquests minuts i moltes marques graven espots específics només per a aquest dia. En aquesta ocasió, el diari The Washington Post va llançart un comercial en què reivindica el valor i la importància del periodisme en un món en què cada vegada és més difícil distingir entre realitat i ‘fake news’.

L’amo del diari, el multimilionari propietari d’Amazon Jeff Bezos, ha penjat l’espot en el seu compte de Twitter, amb un missatge en què agraeix la feina dels periodistes del diari “Sense importar el risc o el perill que corrin”. Cliqueu en aquest enllaç.

L’anunci repassa alguns dels esdeveniments que han cobert reporters a tot el món, i amb la veu de Tom Hanks, recorda què suposa el periodisme: “Quan anem a la guerra. Quan exercim els nostres drets. Quan ens elevem a les nostres majors altures. Quan ens lamentem i resem. Quan els nostres veïns estan en perill. Quan la nostra nació està amenaçada. Hi ha algú per reunir els fets, per portar-te la història. No importa el cost, perquè el coneixement ens dóna poder. El coneixement ens ajuda a decidir. El coneixement ens manté lliure “.

Entre les imatges escollides, a més de conflictes com la II Guerra Mundial o l’arribada de l’home a la Lluna, es pot veure a la periodistes Marie Colvin, assassinada a Síria el 2012; a Austin Tic, desaparegut des de fa més de sis anys en aquesta mateixa guerra, i a Jamal Khashoggi, assassinat a Istanbul l’any passat. L’enregistrament acaba amb el ‘lema’ del diari:  “La democràcia mor en la foscor”.

 

Font: Heraldo
Infografia: NYT