Skip links

Tres raons per les quals el podcast en espanyol farà boom en 2019

Els podcasts en espanyol van créixer el 13% l’any passat i tot apunta que el 2019 registraran taxes superiors fins a aconseguir un boom d’audiència, segons un informe de Voxnest, empresa propietària de Speaker. L’informe a la coneguda dada del mercat potencial d’oients en llengua hispana. Assegura que als Estats Units els usuaris que parlen espanyol a casa van créixer el 133,4% des de 1990 i recorda que Llatinoamèrica suma 640 milions d’habitants.

No obstant això, el document també aporta tres raons estratègiques per les quals vaticina que 2019 serà l’any en què el podcast en espanyol tingui el seu propi boom.

1.- Els grans mitjans ja produeixen podcast més professionals. El grau de professionalització del podcast augmentarà en 2019. De fet, l’informe fa referència a NPR o bé Univisión com dos grans mitjans que ja produeixen podcasts d’alt nivell.

2.- Fórmules de monetització. La recerca de models de monetització d’aquest format ha estat una de les incògnites del sector. No obstant això, l’informe esmenta l’acord entre el grup Prisa i un fabricant de joguines com a exemple de com el branded content pot ser el camí per aconseguir ingressos amb el podcast.

3.- L’arribada de grans players, com Spotify. L’expansió a Llatinoamèrica de Deezer i Spotify i la seva aposta pel podcasting faran que totes dues plataformes donin a conèixer aquest format i s’aconsegueixi un major nombre d’oients. De fet, el document assenyala que Spotify aconsegueix una quota de mercat en determinades temàtiques que ja arriba entre el 10 i el 25% -no en espanyol, sinó en el seu conjunt-.

Així, s’entreveu que aquesta última plataforma, Pandora i Google Podcast lluitin per ser les majoritàries entre els mòbils Android, davant del domini d’iTunes (Apple).

 

NOTA: Els lectors d’El Butlletí es poden descarregar l’informe de Voxnest CLICANT AQUÍ

 

Infografia: utahbusiness