Skip links

Les xarxes socials més usades a Espanya el 2019

Quines són les xarxes socials més utilitzades a Espanya en l’actualitat? Segons l’ informe “Digital 2019”, elaborat per Hootsuite i We Are Social, els usuaris d’Internet a Espanya han crescut en 4 milions durant l’any passat. Això vol dir que ja és internauta el 93% de la població espanyola, o el que és el mateix: gairebé 43 milions d’espanyols accedeixen a la xarxa de xarxes habitualment. L’informe estableix que el 60% dels ciutadans espanyols utilitza les xarxes socials al mes, gairebé un 4% més que l’any anterior.

 

 

La xarxa social més emprada pels espanyols és YouTube, ja que el 89% dels usuaris d’Internet a Espanya assegura que l’empra habitualment. Supera la plataforma de vídeos propietat de Google a l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp, que curiosament és emprada pel 87% dels internautes espanyols. Facebook ocuparia la tercera posició, en ser utilitzada pel 82% dels usuaris d’Internet a Espanya. Instagram li segueix en el rànquing, però ja a força distància, ja que és emprada pel 54% dels internautes.

El que sí que confirma aquest llistat és que l’aplicació de fotografies ja supera àmpliament pel que fa a ús a Twitter a Espanya. La xarxa social és utilitzada pel 49% dels internautes espanyols, percentatge molt alt, ja que suposaria que té més de 20 milions d’usuaris al nostre país. Facebook Messenger és utilitzat pel 43% dels internautes espanyols; LinkedIn pel 31%, i Pinterest puja fins al 28%. Snapchat, per la seva banda, segueix sense quallar entre els internautes d’Espanya. Només el 15% d’ells té un perfil en aquesta aplicació i la utilitza habitualment.

No recull el llistat el percentatge d’usuaris que fan servir Tik Tok, ja que el seu boom es va experimentar en els últims mesos de 2018. Previsiblement estarà en el rànquing d’aquest any, si continua sumant usuaris com ho ha fet durant les darreres setmanes.

 

Nota.- El lector pot ampliar la informació sobre l’Informe Digital 2019 en aquest enllaç.

Font: Trecebits
Infografia: We Are Social