Skip links

Dircom Catalunya va celebrar a NETCOM el seu 10è aniversari

Més de 300 professionals de la comunicació corporativa es van reunir per celebrar la setena edició de Netcom, la trobada dels comunicadors, que aquest any ha coincidit amb el 10è aniversari de Dircom Catalunya. La celebració reflecteix la consolidació de l’Associació de Directius de la Comunicació, que no ha parat de créixer fins convertir-se en un referent dels professionals de la comunicació corporativa de Catalunya. Durant els dos últims anys ha experimentat un creixement notable i ha passat de 95 a 160 socis.

El periodista Iñaki Gabilondo va ser el convidat central de l’acte, que es va fer a l’antiga fàbrica de cerveses Damm. Amb un discurs d’actualitat sobre la postveritat, Gabilondo va voler remarcar la credibilitat que té el dircom enfront de la quantitat de notícies falses que circulen, sobretot per les xarxes socials: “apuntalem l’ús de les noves tecnologies en un humanisme renascut. Aprenem a manejar-les però no caiguem en la idolatria perquè el canvi d’una eina a una altra és vertiginós”.  Sobre el paper del director de comunicació, Iñaki Gabilondo va enviar un missatge directe: “Els dircom heu identificar l’aigua potable entre la informació falsa i no contrastada que ens inunda” i tot seguit va destacar la fórmula per “sobreviure” en el món de la comunicació: “Solvència = Decència + Temps”. (Es pot escoltar la intervenció de Gabilondo clicant AQUÍ)

La presidenta de Dircom Catalunya, Maria Luisa Martínez Gistau, va posar en valor la figura del dircom com un “professional estratègic per ajudar a comprendre l’entorn, llegir intel·ligentment el context social i estimular el procés d’adaptació de les organitzacions”. En el seu discurs ha destacat la profunda transformació que viu la professió en els últims anys: “La direcció de comunicació, que ocupa un paper estratègic dins de les organitzacions, engloba cada vegada més funcions, com la marca o la RSC, totes vinculades a la gestió dels intangibles i la reputació”.

Maria Luisa Martínez Gistau ha celebrat l’augment de socis dels últims anys i ha explicat que s’han assolit els cinc objectius que es va fixar d’entrada la nova junta de Dircom Catalunya, fa dos anys: reforçar el paper clau de l’associació a Catalunya, posar en valor la feina dels comunicadors, proporcionar coneixement i eines als professionals, fomentar el networking i afavorir la responsabilitat social corporativa i la gestió responsable “perquè hem de seguir reivindicant la reputació en el cor i l’esperit de les nostres entitats”.

A l’acte institucional també hi va intervenir la presidenta de Dircom, Montserrat Tarrés, que posà en valor el caràcter pioner de Catalunya dins de l’Associació: “Dircom Catalunya va ser la primera delegació territorial i en aquests deu anys ha estat un exemple de dinamisme. El seu model ha servit per seguir creixent i adaptar-nos a diferents entorns i oportunitats”. El periodista Ramon Pellicer va ser l’encarregat de conduir l’acte i ho ha fet introduint algunes experiències personals que ha tingut durant la seva carrera amb directors de comunicació. La trobada es va acabar amb un sopar i l’espai de networking, amb pastís i espelmes incloses per celebrar el 10è aniversari de Dircom Catalunya. (d’AEC)

 

Google t’ajuda a finançar el teu projecte de periodisme digital

Google ha obert la cinquena ronda de sol·licituds del Digital News Initiative, un projecte que finança projectes europeus que busquen la innovació en el periodisme digital. Fins ara, la companyia ha subvencionat més de 460 projectes de 29 països diferents amb més de 90 milions d’euros dels 150 previstos. El termini per presentar les noves propostes és el pròxim 9 d’abril.

Un dels requeriments d’aquesta nova ronda és demostrar que els projectes presentats tinguin la capacitat d’obtenir ingressos a través de mètodes innovadors. A més, s’hauran de proporcionar indicadors que demostrin el potencial per crear valor econòmic afegit a l’empresa. Google elegirà els projectes que tinguin en compte la diversificació dels ingressos i destaquin per les seves idees experimentals i innovadores.

Digital News Initiative és un projecte de Google amb la col·laboració de les editorials d’alguns mitjans d’Europa per recolzar el periodisme d’alta qualitat a través de la tecnologia i la innovació. L’objectiu del programa és fomentar un ecosistema de notícies més sostenible i promoure la innovació en el periodisme digital a través de la col·laboració i el diàleg continu entre els sectors de la tecnologia i de la informació. Com fer-ho, AQUÍ. (de CPC)

 

Formació al Col·legi de Periodistes

Com parlar de forma eficaç en públic i amb mitjans de comunicació.- Barcelona. Dijous 22 de març (de 09:30h a 14:30h) Girona. Dimarts 20 i 27 de març (de 09:30h a 14:30h) Tarragona. Dimarts 17 d’abril (de 09:30h a 14:30h) – Aquesta formació, dirigida per Josep M. Brugués, us proporciona les eines necessàries per afrontar amb èxit qualsevol intervenció davant un mitjà de comunicació o un altre tipus d’audiència.

Tècniques de comunicació i expressió escrita.- Barcelona. Dimarts 20 i 27 de març (de 09:30h a 14:30h) – A través d’aquesta formació, impartida per Montse Sanahuja, els assistents aprendran a redactar de manera clara, professionalitzada i adaptada als diversos documents corporatius. Aprendran també a dotar l’escriptura d’intencionalitat, quan calgui ser persuasius i coneixeran diverses eines que facilitaran la tasca d’escriure en el seu dia a dia.

Gestió i organització d’un gabinet de premsa.- Barcelona. Dijous 22 de març (de 09:30h a 14:30h) –

L’objectiu d’aquest curs, dissenyat per Josep Salvat, és ensenyar als participants a organitzar i gestionar un gabinet de premsa o departament de comunicació, en un sentit ampli. Capacitarà als assistents per treballar de forma autònoma i professional en un entorn sota pressió, amb estratègia i sota el prisma de la direcció de comunicació i gerència empresarial.

Com aprofitar el canal mòbil en els plans de comunicació.- Barcelona. Divendres 23 de març (de 09:30h a 14:30h) – La tecnologia mòbil ens obre tot un món de possibilitats, tant a qui es dedica a informar com a qui es dedica a comunicar en un sentit més ampli. En aquest curs, Jordi Flamarich ens mostrarà com generar continguts efectius amb el mòbil.

Webinar: Com fer vídeos interactius.- On line. Dilluns 26 de març (de 15:30h a 16:30h) – Amb aquest webinar, a càrrec de Nereida Carrillo, els alumnes podran aprendre a fer vídeos interactius amb eines senzilles i intuïtives. Veurem alguns exemples de vídeos interactius en mitjans i en campanyes de comunicació corporativa. Aprendrem a fer un vídeo interactiu pas a pas i donarem idees de com explotar-los, millorar-los i difondre’ls.

Els cursos estan oberts tant als col·legiats/des com a tots aquells professionals no membres interessats en la formació centrada en el periodisme, la informació i la comunicació, com és el cas dels associats a l’AMIC. Són BONIFICABLES, és a dir que l’empresa pot recuperar l’import dedicat a la formació, i gestionem els tràmits per poder-ho fer sense càrrec. (de CPC)

 

Font imatge: www.dircom.org – www.periodistes.cat