Skip links

Continguts virals perden efectivitat, segons informe de xarxes socials

Un informe de la companyia d’anàlisi de mercat BuzzSumo -sobre la base d’una mostra de 100 milions de publicacions en xarxes socials en 2017-, revela que cada vegada la gent comparteix menys els continguts en xarxes socials. Els vídeos virals semblen ser els més perjudicats. L’estudi va analitzar específicament el cas de BuzzFeed, una fàbrica de contingut viral.

Després d’examinar la quantitat de vegades que les publicacions van ser compartides en els últims cinc anys es va trobar una reducció significativa en els continguts en forma de llistes que es van tornar virals.

En 2013, 2014 i 2015, les publicacions d’aquest lloc (sobretot les famoses llistes) podien arribar a ser compartides més de dos milions de vegades. En els últims 6 mesos de 2017, una llista només va aconseguir 500.000 compartides. D’acord amb la investigació, la caiguda es deu als canvis en l’algoritme de Facebook i possiblement a un cert grau d’avorriment amb publicacions virals i qüestionaris per part dels usuaris.

Els canvis de Facebook han tingut un gran impacte en els nivells de participació i els tipus de contingut que es comparteix. Com a resultat:

  • Les marques i els editors estan obtenint menys trànsit orgànic de referència de Facebook i menys compromís amb les seves publicacions a Facebook.
  • Hi ha hagut una forta disminució en els missatges virals que guanyen centenars de milers d’accions.
  • Els titulars i llistes d’estil de clickbait són molt menys efectius per generar compromís social del que van ser.

“L’única àrea del que viral en la qual encara veiem milions de persones que comparteixen contingut regularment són els vídeos musicals”, assenyala l’estudi. L’informe precisa també que hi va haver un creixement continu en el volum de contingut publicat en general. Segons la investigació, a mesura que els temes es tornen populars, hi ha una explosió en publicacions que satura l’àrea temàtica.

Un exemple és el Bitcoin, que es va fer molt popular a la fi de 2017 per la qual cosa aquest interès va provocar un augment significatiu dels articles sobre la moneda digital. Només al desembre de 2017, es van publicar més de 40.000 articles per setmana sobre el tema. Quants realment van interessar a l’audiència? El que se sap és que la saturació de contingut no ha portat a que hi hagi un major engagement.

La disminució en l’intercanvi de contingut en les xarxes socials també ha generat que les companyies de mitjans obtinguin cada vegada menys trànsit de les plataformes. La majoria dels continguts obtenen zero backlinks, però la investigació autoritzada i el contingut de referència continuen guanyant enllaços.

S’ha produït un creixement en l’intercanvi de contingut a LinkedIn i molts editors estan veient augments constants en la participació de contingut a la plataforma, tot i que des d’una base relativament petita. L’informe adverteix que no és sorprenent que hi hagi més intercanvi de contingut polític o partidista. Es pot descarregar gratuïtament AQUÍ

 

Per CDperiodismo
Font d’imatge: cloudfront.net