Skip links

Iniciatives de mitjans de comunicació amb l’objectiu d’accelerar la seva redacció

La Xarxa Global Editors ha publicat el seu informe Startups for News que mostra 30 iniciatives noves que llancen noves aplicacions i eines per a notícies i redaccions. Alguns encara estan en fase beta, però molts estan disponibles ara. El guanyador de la competició d’inici per a la competició de 2017 va ser Flourish, que és una de les startups que figuren en l’informe i que permet que qualsevol persona amb un full de càlcul produeixi visualitzacions de classe mundial i històries interactives. La plataforma facilita als no codificadors la producció i publicació d’històries interactives d’alta qualitat basades en plantilles flexibles. Una altra novetat que apareix a l’informe és BigVU que és un estudi de TV a la butxaca. L’aplicació converteix el telèfon en un teletipo per disparar peces de vídeo a càmera.

L’enquesta global del Centre Internacional de Periodistes sobre l’adopció de les noves tecnologies a les notícies mostra que només el 5% dels redactors tenen titulacions en camps tecnològics i només el 2% de les entitats de recerca enquestades utilitzen tecnòlegs. La construcció de la vostra pròpia tecnologia requereix molt de temps, és molt intensiva en recursos, i la recompensa pot no ser immediatament aparent. Val la pena l’esforç? Per aquest motiu, la col·laboració entre startups i newsrooms és fonamental.

Les iniciatives per a les notícies, la competició anual d’iniciatives de la xarxa de l’editor global en col·laboració amb journalism.co.uk té com a objectiu ajudar a la indústria a navegar per aquesta col·laboració. Identifica les noves iniciatives que ajuden a les organitzacions de notícies a produir, distribuir i monetitzar periodisme de qualitat. L’informe complet sobre les iniciatives per accelerar la vostra redacció estan disponibles AQUÍ 

 

Per: d’Àmbit d’Estratègia i Comunicació-Mediàtic
Font Imatge: k2e.ca