Skip links

Tendències tecnològiques 2018 per a notícies de FTI

El 2018 Tech Trends for Journalism Report, del Future Today Institute és la primera anàlisi sectorial específica de les tendències tecnològiques emergents. Segueix el mateix enfocament que l’informe de tendències anuals Tech Trends, que en la seva versió de 2018 ja va ser publicat en aquest butlletí el passat mes de maig. Aquest nou estudi destaca 75 tendències tecnològiques importants que tots els que treballen dins de l’ecosistema de notícies han de seguir.

2018 marca el començament del final dels telèfons intel·ligents a les economies més grans del món. El que ve a continuació és interfícies conversacionals amb interfícies d’usuari zero. Això canviarà radicalment el panorama mediàtic, i ara és el millor moment per començar a pensar en escenaris futurs.

El 2018, una massa crítica de tecnologies emergents convergirà en la recerca d’usos avançats més enllà de les proves inicials i la recerca aplicada. És un senyal que val la pena prestar atenció. Els mitjans haurien de dedicar atenció a les tendències emergents en les interfícies de veu, la descentralització del contingut, la realitat mixta, els nous tipus de cerca i el maquinari (com ara CubeSats i càmeres intel·ligents).

Els periodistes han d’entendre què és la intel·ligència artificial, què no és i què significa per al futur de les notícies. La recerca en IA ha avançat prou com que ara és un component bàsic del nostre treball a FTI. Es pot veure l’ecosistema AI representat en moltes de les tendències d’aquest informe, i és de vital importància que tots els responsables dels mitjans s’identifiquin amb els paisatges actuals i emergents d’AI.

La descentralització va sorgir com un tema clau per al 2018. Entre les companyies i organitzacions FTI cobreix, es va descobrir un nou èmfasi en xarxes restringides entre iguals per detectar l’assetjament, compartir recursos i connectar amb fonts. També hi ha un impuls d’alguns governs democràtics de tot el món per dividir l’accés a Internet i restringir certs continguts, creant de manera efectiva desenes de “splinternets”.

La consolidació també és un tema clau per al 2018. Les marques de notícies, l’espectre de difusió i les iniciatives d’intel·ligència artificial continuaran sent fusionades i adquirides per poques empreses. La legislació i la política pendents als Estats Units, la UE i en algunes parts d’Àsia podrien concentrar encara més el poder entre un petit quadre d’organitzacions de la informació i la tecnologia durant l’any que ve.

Per comprendre el futur de les notícies, cal tenir en compte el futur de moltes indústries i àrees de recerca l’any que ve. Quan els periodistes pensin en el futur, haurien d’ampliar l’abast habitual per considerar l’evolució de molts altres camps que també participen en l’economia del coneixement. La tecnologia genera tecnologia. Estem assistint a una explosió a la càmera lenta.

Aquells que pertanyen a l’ecosistema de les notícies han de tenir en compte les tendències d’aquest informe en el seu pensament estratègic per a l’any que ve, i ajustar-ne els models de planificació, operacions i negoci en conseqüència.

El lector d’aquest butlletí es pot descarregar complert aquest estudi CLICANT AQUÍ 

 

Per: Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia i Comunicació 
Font Imatge: smartestabanell, goodcall.com