Skip links

Combatre la crisi de la informació: un nou informe de LSE

Quin tipus de societat de la informació volem? Com hem de reduir la quantitat de desinformació? Com podem protegir la democràcia dels danys digitals? Com podem ajudar a que les persones aprofitin les oportunitats extraordinàries d’Internet i evitin el mal que pugui causar?

Durant un any, la LSE Truth, Trust and Technology Commission (T3) ha estat lluitant amb aquestes preguntes clau. Desencadenat per les ansietats provocades per les anomenades falses notícies, la Comissió  ha presentat una agenda de política per afrontar la crisi de la informació. Treballant amb polítics, tecnòlegs, periodistes, acadèmics i altres d’una sèrie de sectors i el públic en general, finalment han publicat l’informe “Tackling the Information Crisis: A Policy Framework for Media System Resilience”  que estableix una estratègia àmplia per construir un sistema de mitjans més resistent per a l’ecosistema de la informació al Regne Unit.

La proposta clau és que l’IPA (Plataforma Independent)  sigui un guarda -més que un regulador- que valori l’eficàcia de l’autoregulació de les plataformes i el desenvolupament d’un periodisme de qualitat, informant al Parlament i oferint assessorament sobre polítiques. Hauria de finançar una nova imposició sobre les xarxes socials del Regne Unit i cercar ingressos per publicitat. L’Agència hauria de ser un fòrum permanent per controlar i revisar el comportament de les plataformes en línia i oferir revisions anuals sobre “l’estat de la desinformació”.

L’informe també suggereix maneres de donar suport a la indústria de notícies tradicional per desenvolupar formes innovadores de lluita contra la crisi de la informació. Us oferim l’informe sencer si CLIQUEU AQUÍ  

 

Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Infografia: LSE