Skip links

IAB Europe publica la primera edició del Capital Humà a l’Informe sobre medi ambient digital

IAB Europe ha presentat l’edició inaugural del Capital Humà a l’Informe sobre Medi Ambient Digital que destaca una sèrie de troballes que recolzen els esforços de la indústria per combatre la bretxa de competències i l’escassetat de talent que l’afecta actualment.

L’informe té com a objectiu identificar els principals reptes que enfronten tant els reclutadors com els candidats a la contractació o transició en màrqueting i comunicació digital, centrant-se en les necessitats de formació i futures prioritats potencials educació sobre temes digitals. La prevalença a tot l’informe és també una clara incongruència entre les percepcions dels empresaris i els candidats, que van des de les habilitats necessàries en la indústria, fins a les habilitats que es posseeixen i els salaris esperats.

Pel que fa als temes reals que l’especialista en RRHH i els formadors de les empreses han identificat com a més urgents per als possibles candidats o personal existent, el programa i l’anàlisi lideren el camp: el 56% i el 54%, respectivament. També cal destacar temes relacionats amb la publicitat en vídeo (43%), la planificació de campanyes (39%), les tecnologies emergents (37%), els mitjans de comunicació (36%) i el màrqueting de continguts (35%). No obstant això, els temes d’entrenament per als enquestats són DOOH, Audio Digital i màrqueting per correu electrònic: un 11,81%, un 14,17% i un 14,96%, respectivament.

Townsend Feehan, conseller delegat, IAB Europe va dir: “El Capital Humà en l’Informe Medi Ambient Digital 2018 és un primer pas sòlid cap a la construcció d’un recurs valuós per a la indústria que ajudarà a identificar àrees d’enfocament per als propers anys i reptes prioritaris que cal superar en l’intent de compensar la bretxa d’habilitats en publicitat digital”.

Una altra àrea clau de preocupació identificada per l’informe és el sistema educatiu que en molts casos no s’adapta a l’era digital i no prepara talent jove per als rigors i demandes de la indústria de la publicitat digital, amb alguns enquestats que marquen això com una de les causes de l’escassetat de talent digital a la indústria.

Una de les principals discrepàncies sorgeix quan els candidats són convidats a autoavaluar-se. Preguntats per valorar les seves capacitats en format digital a una escala d’1 a 10, la puntuació mitjana de tots els enquestats es troba a la part alta de l’escala -més de 7-. Això, en un entorn en el qual els empresaris indiquen constantment la incapacitat dels candidats per avaluar amb precisió les seves habilitats per al lloc de treball que s’apliquen com un dels principals obstacles en la contractació de valuosos talents.

Tanmateix, hi ha esperança que tant els empresaris com els empleats estiguin disposats a invertir en formació digital en els propers anys. El 43% dels empresaris que participen en aquest estudi esperen que els seus pressupostos de formació per al personal augmentin l’any que ve, per quan, en opinió d’Ewa Opach, la indústria del màrqueting electrònic té grans necessitats educatives i està sotmesa als canvis més dinàmics, que requereixen actualitzacions constants de qualificacions per preservar la seva rellevància. Els candidats sobreestimen l’autoavaluació de qualificacions, el que condueix a expectatives financeres exagerades i poc realistes. Però hi ha un revestiment platejat: tant els empleadors com els empleats estan disposats, almenys declarativament, a modificar la situació.

A través del Comitè d’Educació i Formació, així com totes les seves altres comissions, i grups de treball, IAB Europa continuarà adoptant passos per donar suport als esforços formatius dels seus membres i del conjunt de la indústria en la recerca de generacions actuals i futures de talent digital adequadament preparades.

Per obtenir més informació sobre el Capital Humà d’IAB només cal CLICAR AQUÍ

 

Infografia: iabeurope.eu