Skip links

El 94% dels anunciants espanyols augmentarà la seva inversió en campanyes de resultats garantits

Es tracta de dades de la primera edició del Global Outcome Survey de Xaxis: Un 94% dels anunciants espanyols es planteja augmentar la seva inversió en campanyes amb resultats garantits. El 80% del total destaca l’impacte positiu de la seva inversió digital per complir els objectius de negoci. El 27% dels anunciants mesura l’èxit digital per CPA. El 60% dels anunciants fa servir més d’un KPI per mesurar el resultat de la seva inversió digital. I el 80% dels anunciants espanyols és favorable a un canvi en el mesurament digital en els propers dos anys.

Són dades de l’ estudi Global Outcome Survey realitzat en 16 països per Xaxis, unitat de compra programàtica de GroupM, i amb gairebé 5000 anunciants entrevistats.

Els beneficis de la compra de mitjans digitals amb resultats garantits són àmpliament reconeguts pels anunciants, tant en el món com en el mercat espanyol. I en tal mesura que un 94% dels anunciants vol augmentar la inversió en ells en els propers dos anys, com a mesura per incrementar els seus resultats de negoci. Així ho revela la primera edició de l’estudi Global Outcome Survey de Xaxis, la unitat de compra programàtica de GroupM , que ofereix dades interessants, tant en mesurament digital com en la manera d’afrontar la seva planificació.

Per als responsables de màrqueting és crucial incrementar l’eficiència de la seva inversió digital i assignar recursos adequats per aconseguir-ho , amb un 89% d’anunciants que afirma que, de complir-se els KPIs establerts en les campanyes programàtiques, l’impacte sobre els seus resultats de negoci serà considerable , atorgant-los un avantatge competitiu i mesurable en els seus respectius sectors. Xaxis revela que un 86% d’anunciants reconeix la importància d’entendre com correlacionen directament les campanyes digitals amb els resultats de negoci, sense tenir dubtes sobre aquest tema. El que obre una oportunitat i, alhora posa al descobert, una crítica al sistema actual de mesurament i valoració de les eines primàries que avui s’utilitzen.

Mètriques i KPIs personalitzats
Hi ha una percepció generalitzada, davant els últims cinc anys, d’haver aconseguit una major complexitat en el mesurament digital, potser relacionada amb la quantitat d’objectius que es demanen al medi. El 60% dels anunciants espanyols utilitzen més d’un KPI personalitzat per mesurar l’èxit de la seva inversió digital en funció d’uns resultats garantits, i un 31% assigna un sol KPI. I que es mesuren principalment per dos barems: CPA i CPC.

El 99% dels anunciants espanyols enquestats per Xaxis fa servir indicadors per mesurar l’èxit de la seva inversió en digital, entre els quals el CPA i CPC són els més populars, seguits pel CPCV. Amb una ràtio de resposta del 27% en el cas del CPA, el 22% en el del CPC i el 18% en el cost per visionat complet.

És baixa la percepció d’efectivitat quan es tracta de valorar les eines primàries de mesurament. 4 de cada 10 anunciants enquestats les consideren molt efectives, el que ens indica que hi ha encara un ampli marge de millora en el mesurament digital. De fet el 80% declara estar obert a un canvi de mesurament en el proper any o dos anys.

Aquest canvi en sistemes de mesurament s’enfronta internament a una gran barrera que és el ‘llegat’ intern, ja que les eines estan molt arrelades en la cultura i processos interns de les companyies, amb soci externs consolidats. Així com amb la barrera del pressupost que aquest canvi suposaria, si bé només és identificada com a tal barrera per un 14%. Al que caldria afegir -tal com s’observa l’estudi global de Xaxis- el desconeixement d’alternatives que millorin les mètriques actuals. Del que podem inferir la necessitat de divulgació en el mercat de totes les opcions existents per a un major coneixement dels sistemes de mesurament.

Del que no hi ha dubte és de que l’anunciant espanyol és cada vegada més procliu a utilitzar, en la seva inversió digital, campanyes amb resultats garantits pel seu impacte positiu en el seu negoci (el 80%) a les quals el 94% es planteja dedicar major pressupost. I una àmplia majoria d’anunciants mostra interès a buscar a un soci extern expert en compra de mitjans amb resultats garantits, per ajudar a gestionar la seva inversió de forma afí als seus objectius de màrqueting i negoci (91%).

El Xaxis Global Outcome Survey s’ha realitzat, mitjançant qüestionaris en línia el mes de setembre de 2018, a 4.789 anunciants digitals en 16 mercats globals claus per a la companyia: Estats Units, Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Espanya, Dinamarca, Suècia, Noruega, Polònia, Argentina, Canadà, Mèxic, Austràlia, Xina, Índia i Singapur.

L’empresa Xaxis combina accés exclusiu a la marca de mitjans de comunicació, coneixements programàtics inigualables i dades de 360 ​​graus amb intel·ligència artificial de propietat per ajudar a les marques mundials a assolir els resultats que valoren de les seves inversions en mitjans digitals. Xaxis ofereix serveis programàtics gestionats en 47 mercats. Us oferim gratuïtament aquest estudi complert si CLIQUEU AQUÍ

Per: Xaxis
Font imatge: xaxis.com