Skip links

The New York Times posa a Facebook a la picota pels seus procediments interns

Un treball de recerca de sis mesos de durada dut a terme per The New York Times ha posat a Facebook a la picota. En l’extens reportatge, en el qual han participat cinc periodistes i s’ha entrevistat a més de 50 persones, el diari revela els procediments interns que ha seguit la companyia al voltant de les polèmiques relacionades amb la privacitat, les notícies falses o la ingerència en el procés electoral que va fer pujar a Donald Trump a la presidència dels Estats Units.

Entre altres revelacions, que apunten principalment a la gestió de Sheryl Sandberg, mà dreta de Zuckerberg,  The New York Times es recolza en el testimoni de dos empleats per sostenir que Facebook va tenir constància de la interferència russa abans de les eleccions però no va prendre mesures a respecte. Pel que sembla, van advertir l’activitat de pirates informàtics a la primavera de 2016 però els seus responsables van rebutjar obrir una investigació per arribar al fons de l’assumpte. La companyia s’ha defensat d’aquesta suposada passivitat davant el problema de la ingerència al·legant que va procedir eliminant un centenar de comptes vinculades amb Rússia.

D’altra banda, la investigació del diari novaiorquès treu a la llum la decisió de contractar Definers Public Affairs a l’octubre de 2017. Va recórrer a aquesta firma d’investigació, comandada per Tim Miller, per defensar-se de les acusacions de notícies falses atacant als seus competidors. Aquesta estratègia el va portar a emprendre una campanya contra George Soros per intentar fer callar les crítiques derivades de l’escàndol de Cambridge Anallytica.

La plataforma no ha desmentit cap dels punts revelats pel diari. No obstant això, sí que ha negat rotundament aquesta última acusació, sostenint que “The New York Times s’equivoca en suggerir que alguna vegada li demanem a Definers que paguin o escriguin articles en nom de Facebook, o que difonguin informació errònia”. Afegeix que la seva relació amb la signatura era ben coneguda per l’entorn dels mitjans de comunicació.

 

Font: Infobae