Skip links

El Grupo Zeta registra unes pèrdues de 20 milions d’euros

Malgrat que ja s’hauria d’haver culminat, és ara quan el procés de venda del Grupo Zeta entra en temps de descompte. Amb el pas dels mesos s’han anat despenjant alguns dels principals interessats en fer-se amb l’editora de la família Asensio. Fins arribar a l’escenari actual, en què de moment resisteixen dues possibles compradors: Premsa Ibèrica, que té a l’abast l’operació després de la lleva del 80% en el deute que li ofereix Caixabank, i Henneo, que no renuncia a jugar la seva última mà.

Mentre es resol una operació que a ulls del sector fa temps que es va allargar més del compte, i on l’última paraula la té la banca -creditora de 100 milions de deute-, el grup Zeta ha tret a la llum els seus informes de comptes referits a l’últim exercici econòmic. Segons consta en la informació dipositada davant el Registre Mercantil, la companyia va tancar al 2017 amb unes pèrdues operatives de 20,6 milions d’euros.

La reestructuració duta a terme a la plantilla de Zeta durant l’any passat va fer disparar els costos de personal fins als 68,2 milions d’euros, davant als 63,6 milions del 2016. Per contra, les despeses d’explotació es van retallar en un milió d’euros, fins als 28 milions. En les seves conclusions finals, l’auditor dels comptes subratlla que en la memòria consolidada adjunta per la companyia gestionada per Antonio Asensio no es desglossa la informació relativa a la remuneració dels administradors ni la retribució a l’Alta Direcció, en contra del que és requerit per la normativa vigent.

Tanca Primera Linea, la seva revista eròtica.- La situació econòmica obliga a més sacrificis. A partir de gener, els quioscos tindran un nou espai lliure en el seu aparador, ja que Primera Linea ha anunciat el seu tancament després de més de tres dècades en actiu. A través del seu perfil de Twitter, la publicació mensual ha revelat que dimarts, 18 de desembre, es publicarà el seu últim número després de 34 anys, el que suposa que Grupo Zeta perd la seva tercera revista en menys d’un any. Dirigida principalment al públic masculí, Primera Linea era una de les poques publicacions eròtiques que havien sobreviscut a la crisi del paper.

El tancament de la revista suposa una nova estocada per a Grup Zeta, que ha viscut un 2018 negre. A l’adéu de Primera Línia cal sumar que la companyia s’ha vist obligada a prescindir d’Interviú i Tiempo, dues de les seves capçaleres més emblemàtiques, a més d’efectuar dures retallades en les plantilles de El Periódico i Sport.

Per: Dircomfidencial i Prnoticias