Skip links

Les operadores impulsen un mesurador d’audiències digital alternatiu

En els últims anys les operadores de telecomunicacions han fet una gran aposta per la televisió de pagament, que ja supera els 6,7 milions de clients a Espanya. La situació de puixança que viu aquest negoci ha portat a Movistar+, Orange TV i Vodafone TV a ingressar 556.600.000 d’euros durant el primer trimestre del 2018, d’acord amb les últimes dades proporcionades per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Aquestes dades de facturació estan permetent a les plataformes de pagament retallar distàncies amb Atresmedia i Mediaset. I encara que conscients que el marge de creixement del negoci és encara ampli, les operadores consideren que el sistema actual de mesurament d’audiències digitals que ofereix Kantar Media no ofereix una fotografia prou precisa de la seva importància en el sector audiovisual (segons la seva opinió, infravalora la realitat del pagament), motiu pel qual s’han reunit en diverses ocasions per abordar la possibilitat de llançar un mesurador d’audiències televisives digital alternatiu. De moment la proposta no ha passat de la fase d’estudi.

El poker de telecos té la intenció de desenvolupar un sistema basat en les seves dades de mesurament internes, les quals consideren molt més exactes per poder definir tant l’audiència real dels seus continguts com el comportament dels seus abonats. Per a això, les quatre companyies estarien disposades a aportar les seves pròpies mètriques i ser auditades amb vistes a impulsar la seva inversió publicitària.

Per: Dircomfidencial