Skip links

Disponibilitat del lector per pagar notícies en línia

La crisi de finançament del periodisme ha dominat les converses de la indústria en els últims anys, ja sigui sobre estratègies de pagament, diversificació d’ingressos o generació d’ingressos directes del lector. Tenint en compte això, Twipe va començar les seves últimes investigacions en la sèrie Reinventing Digital Editions, en què es van analitzar 4.000 consumidors de notícies a Europa i als Estats Units. Els resultats s’han publicat recentment a l’informe Reinventing Digital Editions: Reader Insights, que inclou persones lectores desenvolupades a través d’entrevistes individualitzades amb 30 lectors.

L’abundància de contingut gratuït evita que els lectors paguin. De lluny, la raó més comuna que els lectors donen per què no pagar per les notícies digitals és perquè poden trobar un munt de contingut gratuït ja en un altre lloc (el 61,9% dels enquestats). És ben clar que l’abundància de continguts gratuïts en línia és el bloquejador més gran en capturar amb èxit els ingressos del lector digital per a molts diaris d’avui.

A partir d’aquí, veiem més evidència de la predicció de notícies de Rachel Davis Mersey el 2019: la notícia local es converteix en veritablement local. “L’evidència que el públic no està disposat a pagar les notícies locals està nítida pel fet que la majoria de les notícies locals no són locals”, diu Rachel Davis Mersey, professora assistent de l’Escola de Periodisme Medill, de la Northwestern Universitat.

Amb internet, qualsevol altra cosa que no sigui veritablement notícies locals competeix amb un diluvi de contingut gratuït de diverses fonts, reduint encara més la voluntat del lector de pagar les notícies digitals.
El cost de pagar per les notícies digitals i la possibilitat d’accedir al contingut pagat de diferents maneres (com ara procedir de manera social o passar el lloc de pagament a mode d’incògnit) també són motius comuns per no pagar. La desconfiança en els mitjans de comunicació només representa el 6,8% dels enquestats a nivell mundial, tot i que aquesta xifra augmenta fins al 17,5% als Estats Units i del 12,5% al ​​Regne Unit.

Els lectors estan disposats a pagar pels formats específics de notícies en línia. En una sorprenent troballa, el 30,6% dels enquestats que paguen per les notícies digitals van dir que van començar a pagar perquè no podien obtenir el format específic de forma gratuïta en cap altre lloc.

Un dels aspectes més crucials d’una estratègia de pagament és garantir que els lectors realment vegin el lloc de pagament en algun moment. Esperem veure les vendes més estrictes i més estrictes dels editors l’any 2019, seguint l’exemple de The New York Times, que va llançar per primera vegada un full de pagament amb 20 històries per mes i després va reduir a la meitat aquesta quantitat dues vegades per aterrar finalment en 5 històries.

Paywalls no només és important per a l’adquisició, sinó també per a la seva retenció. Obtenir un lector per començar a pagar les notícies en línia és només la meitat de la batalla. Sabem de quina importància són les estratègies de retenció (i interacció): després de tot, la meitat de tots els subscriptors nous a nivell industrial trigarà entre els tres primers mesos.

Els motius més comuns que els enquestats donen per què segueixen pagant per les notícies en línia són l’accés il·limitat a les notícies digitals. Podem veure que un lloc de pagament és realment important en l’estratègia de retenció.

En les entrevistes de Twipe amb lectors, també trobem que els enquestats aprecien que la garantia digital sempre està preparada per a ells a primera hora del matí, ja que de vegades el diari imprès arriba massa tard per a la rutina del matí. Altres enquestats enumeraven la possibilitat d’estar al dia amb les notícies locals en qualsevol lloc on van ser la principal raó per la qual es van subscriure. Un dels enquestats va explicar que, a mesura que viatja sovint, la seva subscripció digital li permet “mantenir l’hàbit del diari a través de la xarxa”. Aquest aspecte de la formació d’hàbits és clau.

Podeu llegir complet aquest informe de recerca CLICANT AQUÍ

Per:Mary-Katharine Phillips, analista d’Innovació Mediàtica / Twipe