Skip links

Aquest 2018 serà l’any de la Transparència

Aquest 2018 s’està perfilant per convertir-se en l’any de la transparència i la confiança en el sector del màrqueting i la publicitat, potser perquè els clients volen veure a les agències treballant juntes com partners.

Aquesta vegada ha estat David Wheldon, president de l’Associació Mundial d’Anunciants, qui ha confirmat aquesta tendència. “El 2018 la indústria del màrqueting necessita construir relacions més fortes basades en la confiança. Aquesta confiança, fonamental per construir bones relacions laborals, es va acabar en 2017”.

Segons explica Wheldon, els membres de la Associació Mundial d’Anunciants volen veure en el futur a “agències treballant juntes com a veritables partners”. I és que els clients sempre s’han referit a les agències com partners. “Però perquè això es faci realitat necessitem veure un compromís real per ambdues parts en termes de transparència, obertura, i remuneració justa” .

 

El mateix per a les agències digitals

El mateix objectiu es marca per a les agències digitals. I és que 2017 serà recordat com l’any dels escàndols derivats de la mala col·locació de molts anunciants en plataformes online. “Encara que l’Associació Mundial d’Anunciants té aliances estratègiques amb Google i Facebook, tots necessitem treballar dur per solucionar els problemes de transparència, visibilitat, seguretat de les marques i frau publicitari”.

I Wheldon continua: “El 2018 ens cal un pla d’acció comú que ens permeti progressar poc a poc, de forma mesurable. L’Associació pretén oferir un marc global que els seus membres puguin utilitzar quan s’enfronten a problema clau”.

 

Regulació i protecció de dades

2018 podria ser l’any de la transparència de dades. Segons Wheldon el repte més gran per als professionals del màrqueting aquest any serà la Llei de Regulació i Protecció de Dades. Si 2017 va ser l’any de la transparència en mitjans digitals, 2018 podria ser l’any de la transparència de dades.

“La legislació tindrà conseqüència més profundes perquè es refereix tant a companyies situades a Europa com fora del continent. Els riscos de no complir amb ella són molt alts, tant des del punt de vista financer com el de reputació”.

I és que és molt probable que aquesta llei acabi amb la recollida d’informació en línia tal com el coneixem fins ara. Les marques hauran d’adoptar una transparència total i un valor real si volen obtenir informació personal dels usuaris. Qui guanya? “Les marques que sàpiguen escoltar, siguin escrupoloses amb la informació dels seus usuaris i ofereixin raons innovadores i creatives per a la gent que decideixi intercanviar les seves dades amb ells” .

La promesa ha de ser que la relació entre marca i consumidor es basi en la confiança mútua, el que en última instància beneficia a tots. “Les relacions fortes porten temps, però les diferències necessiten ser llimades i la confiança no arriba de la nit al dia. Després de totes les dificultats de 2017, 2018 hauria de ser l’any en què les coses tornin a la normalitat i invertim en construir relacions més duradores”.

 

De: Reason Why
Font imatge: thewallpaper.co