Skip links

Tornant als conceptes bàsics: butlletins per correu electrònic

A aquells que acostumen a enviar butlletins als subscriptors, els beneficis poden semblar obvis. Tanmateix, el butlletí informatiu està aconseguint una recuperació saludable, per sorpresa de molts periodistes i professionals de la comunicació. Llavors, per què ha sofert l’humil butlletí i per què es torna a fer popular?

En un món digital sovint depenent d’algorismes ajustables i difícils de llegir, el correu electrònic resulta ser una forma relativament estable i fàcil d’arribar al vostre públic. A diferència d’una publicació al vostre lloc web o a les xarxes socials, el vostre correu electrònic cercarà per a la vostra safata d’entrada dels lectors i, per tant, és probable que els vegeu.

Però aquesta gran oportunitat per tenir una relació directa amb el vostre públic no s’ha de donar per suposat. Com moltes transformacions provocades per les tecnologies digitals, els butlletins també estan subjectes a la regla de doble sentit: els subscriptors tenen més control sobre el que reben i, sobretot, sobre el que fan amb el vostre correu electrònic. Amb més poder a les seves mans, poden donar-se de baixa d’una llista de correu si no els agrada el seu contingut o freqüència, o, pitjor encara, podrien marcar-lo com a correu brossa i així prohibir-ne l’enviament.

En certa manera, el butlletí informatiu és el diari local o nacional dels vostres lectors 2.0 lliurat a la seva porta; un amic confiable que publica sobre el que ens importa i el que ens interessa. El butlletí ens permet tornar a crear un “hàbit de notícies”, amb l’avantatge que és compatible amb mòbils i multimèdia. I també guanyen en fidelitat i si el contingut val la pena el reenvien i el recomanem a amics i companys de feina. Un altre avantatge d’enviar butlletins és que permet contractar amb els lectors amb un to personal. Podria ser en la forma d’iniciar i finalitzar el seu enviament, fer servir Emojis o cometes de característiques.

A més de l’estil d’escriptura, la força d’un butlletí és en el seu disseny, en com es presenta el vostre contingut per lliurar el vostre missatge. En definitiva, és la marca del vostre producte. Penseu en formatejar-lo. Esteu utilitzant un conjunt específic de colors o tipus de lletra? Voleu inserir imatges o vídeos per il·lustrar el vostre punt? Tenir diferents llocs de destinació que utilitzen text i contingut visual és un mètode intel·ligent per atrapar els ulls dels lectors quan es desplacen per ell. Reflexionem també sobre la freqüència i el temps. Voleu que el vostre correu electrònic sigui un resum diari, una publicació setmanal o un butlletí d’immersió profunda? Demanar als vostres subscriptors comentaris no només l’ajudarà a millorar-lo i a conèixer-los millor. Escoltar-los també els farà sentir capacitats i animar-los a involucrar-se.

Finalment, pensa a través del model de negoci i les vies d’obtenció d’ingressos. En particular, opta per un butlletí de notícies massiu per atreure publicitat i patrocini? O els lectors pagarien un butlletí informatiu si heu proporcionat contingut premium o altres avantatges? En última instància, les respostes a aquestes preguntes depenen del tipus de mitjà que executeu i del missatge que voleu transmetre. Mentre pensa en tot això, val la pena observar el que el New York Times va descobrir sobre els subscriptors de la seva newsletter: van llegir el doble de contingut que els no subscriptors i tenen dues vegades més probabilitats de pagar una bona experiència. Per tant, siguem creatius, experimentem i si cal inspirem-nos en exemples dels altres. Es pot ampliar la informació des d’aquest link.

 

Per: Font: Periodisme OSF
Font Imatge: inc.com