Skip links

En l’era digital, el consumidor segueix preferint els mitjans convencionals

Dimensió 2018, un estudi de Kantar Media realitzat en cinc països i que combina les opinions de 5.000 consumidors connectats amb les de 46 professionals del sector i experts del propi grup, indica que el 96% dels usuaris consumeix continguts audiovisuals a través del televisor tradicional, el 88% escolta ràdio convencional, el 79% llegeix un diari en paper i el 82% una revista impresa. En concret, segons les dades d’aquest estudi, el 33% dels enquestats afirma gaudir més de la publicitat a la televisió convencional, davant del 25% que afirma fer-ho a internet; i un 32% es decanta per la publicitat en revistes impreses, davant del 26% que diu gaudir més de la publicitat a les edicions digitals de les revistes.

Segons l’estudi, confiança, tecnologia i privacitat són els principals reptes als quals s’enfronta la comunicació. L’estudi de Kantar Media, publicat dimarts d’aquesta setmana, combina les opinions de professionals internacionals i nacionals al sector de la comunicació i dels consumidors de mitjans.

 

 

Entre les conclusions més destacades de l’estudi complet, es troben les següents:

  • La confiança en els mitjans esdevé un repte de la indústria. Un de cada cinc internautes utilitza un bloquejador d’anuncis que obliga els anunciants a millorar la creativitat, la rellevància i l’adequació al context de la seva comunicació.
  • Només un terç dels internautes està disposat a proporcionar les seves dades a canvi d’un benefici. L’entrada en vigor del Reglament General de Protecció de Dades de la UE (RGPD) obliga les marques a tenir més sensibilitat en el tractament de les dades dels seus consumidors.
  • Un de cada set consumidors té un altaveu intel·ligent, major proporció a la Xina (un de cada quatre). La Intel·ligència Artificial ha obert grans oportunitats a les marques, que han d’aprofitar aquesta oportunitat per aconseguir als seus consumidors, alhora que haurien de ser conscients dels riscos que comporten.
  • Tant anunciants com agències podrien fer-ho (encara) millor. El percentatge de consumidors que sent que els anunciants estan realitzant anuncis de més qualitat i més interessants per a ells ha disminuït lleugerament, del 73 al 71%.
  • Les marques que fan servir estratègies cross-media estan més preparades a l’hora de gestionar la seva reputació davant d’una crisi. De mitjana, els consumidors consulten almenys tres fonts diferents per a informar-se sobre una marca i només el 23% d’ells creu que els missatges en xarxes socials influiran positivament en el cas que una marca rebi publicitat negativa.

 

Dimensión 2018 és l’estudi més important sobre la planificació de la comunicació amb entrevistes a més de 5.000 usuaris d’Internet i més de 40 experts nacions i internacionals d’Espanya, Estats Units, Brasil, França, Xina i Regne Unit.

Us oferim l’informe complert Dimensión 2018, de Kantar Media. CLIQUEU AQUÍ 

 

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia i Comunicació i Kantar
Font Imatge: theodysseyonline.com