Skip links

Google subvenciona amb 8,2 milions d’euros projectes de mitjans espanyols

Els mitjans de comunicació espanyols han rebut de la Digital News Initiative de Google  8,2 milions d’euros entre 2016 i 2018, el que col·loca a Espanya en el quart país europeu receptor de fons destinats a mitjans de comunicació, per darrere Alemanya, Regne Unit i França.

Google ha aprovat en aquest lapse de temps 33 projectes espanyols. Les inversions s’han dividit en quatre categories: lluita contra la desinformació, suport al periodisme local, potenciació dels ingressos digitals i exploració de noves tecnologies.

Font imatge: laboratoriodeperiodismo.org

 

Els mitjans que han rebut ajudes per part de Google han estat: 93 Metros, Actividades Digital Media, Colectivo 5w, Corporacion Publicitaria de Medios Digitales, Cuonda, Datadista, Diario La Grada Ediciones, Editorial Ecoprensa, El Confidencial/Titania, Compañía Editorial el León de El Español, eldiario.es, Europa Press, Grupo Heraldo/Enneo, Lla voz de Galicia, Minushu, Politibot Innovación, PRISA, Prodigioso Volcán, Público.es, Quality Media Producciones, Sima Applied Technologies, Spain Media Magazine, Thinksize, Unidad Editorial.

A la llista s’inclouen tots els mitjans que han rebut suport en alguna de les convocatòries desde 2016, per la qual cosa fins i tot es dóna el cas de grups que apareixen amb la seva denominació antiga i l’actual, ja que la sol·licitud de cadascuna es va fer en diferents períodes i amb el nom oficial en cada moment.

En l’informe que ha fet públic Google, en el qual es recull informació sobre alguns dels projectes, destaca per a Espanya La Voz de Galícia, del qual s’expliquen dos projectes pels quals el diari gallec va rebre 350.000 euros per desenvolupar eines que permeten als periodistes identificar i publicar històries que són més rellevants per a les audiències locals.

Segons explica Tomás García Morán, director dels projectes a La Voz de Galícia,  “tot i que hi ha eines disponibles per treballar contingut d’històries nacionals i globals, no funcionen bé per als periodistes que cobreixen comunitats petites i hiperlocals des de mitjans de proximitat”. “Volíem explorar com la tecnologia podria ajudar-nos a elaborar un servei de notícies local més rellevant”.

“Oient hiperlocal i Community Manager són solucions de programari que s’instal·len al telèfons intel·ligents dels nostres reporters. L’oient hiperlocal busseja en les xarxes socials i altres canals de comunicació, mantenint-nos en contacte amb el que gent local està llegint i publicant”.

 

Per: Laboratorio de Periodismo
Font imatge: searchengineland.com