Skip links

En quina mesura influirà el Mundial de Rússia en la inversió publicitària?

Zenith, agència de mitjans propietat del holding francès Publicis Groupe, ha elaborat un informe per conèixer en quina mesura influirà en la inversió la propera celebració del Mundial de Rússia que conclou amb una xifra: la disputa del torneig incrementarà aquest any el muntant destinat a mitjans en 2.400 milions de dòlars -una mica més de 2.000 milions d’euros al tipus de canvi actual-.

Aquesta quantitat, d’acord amb la informació oferta per Zenith, representa la quantitat neta en la qual s’incrementarà la inversió. Per obtenir-la s’ha tingut en compte tant els diners extra que els anunciants gastaran per a aconseguir a les audiències del Mundial com les reduccions del pressupost que puguin realitzar aquells que no volen associar-se a la cita futbolística per preferir deixar les seves marques al marge durant aquest període de tan marcada competitivitat publicitària.

Pel que fa a les oportunitats per als anunciants que presenta el Mundial de Rússia, l’agència de mitjans destaca la seva cobertura televisiva, que reunirà davant de la pantalla a aproximadament 3.500 milions de persones de 200 països. A més, el torneig incrementarà les audiències en un període en què sol baixar el visionat als països de l’hemisferi nord i que acostarà a la televisió a públics que solen ser difícils d’aconseguir a través d’ella: consumidors joves, de productes de luxe i audiències de mobile caracteritzats per passar més temps fora de la llar i el consum de mitjans està més lligat a les noves tecnologies.

A causa de les diferents zones horàries del planeta, al voltant del 40% de l’audiència potencial estarà adormida quan es juguin els partits. Això, per Zenith, vol dir que és probable que els espectadors busquin formes alternatives per veure’ls. Mentre que per a alguns això pot significar simplement veure partits en diferit, els aficionats a aquest esport més joves preferiran gaudir-los a través de píndoles de contingut en les xarxes socials. “Les xarxes socials jugaran un paper més important en el visionat de la Copa del Món que mai abans”, s’indica en l’esmentada nota, “però en moments concrets més que en partits complets”. En aquest sentit, s’espera un increment de la inversió en xarxes socials causa de l’interès de les marques en unir-se a la conversa sobre el Mundial.

El Mundial de Rússia també generarà trànsit addicional per als portals de notícies i esports, així com per als cercadors, de manera que l’increment de la inversió en internet hauria d’anar més enllà de les xarxes socials. És probable així mateix que els diaris venguin més exemplars durant el torneig i que les campanyes d’exterior relacionades amb el futbol tinguin més rellevància, especialment en l’entorn dels estadis on es disputin els partits.

Mercats.- Zenith també ha abordat en la investigació les particularitats de tres mercats. És el cas de Rússia, el país amfitrió de l’esdeveniment, la seva inversió publicitària es veurà incrementada aquest any en 64 milions de dòlars – 54,2 milions d’euros -.

El major impuls en termes d’inversió l’experimentarà la Xina, on la competició tindrà un impacte de 835 milions de dòlars en la inversió publicitària – 707.300.000 d’euros , o l’1% de la seva mercat-. Una dada que, sens dubte, resulta sorprenent, ja que la selecció nacional del país no jugarà cap dels partits.

Als Estats Units, tot i que el seu conjunt nacional tampoc hagi estat capaç de classificar-se per disputar el torneig, el Mundial de Rússia tindrà un impacte en la inversió publicitària de 400 milions de dòlars – 338 milions d’euros o el 0,2% del mercat-.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

 

Per: Marketing News
Font imatge: gabrielapatron.com