Skip links

Nous formats, llibertat de premsa i blockchain, els temes centrals del #WNC18 de WAN-IFRA

El Word News Media Congress de la WAN IFRA ha celebrat enguany el seu 70è aniversari a Portugal. Més de 700 directius i editors dels principals mitjans de comunicació de tot el món van analitzar la setmana passada l’actualitat del sector dels mitjans d’informació, la irrupció de nous formats i l’estat de la llibertat de premsa al món. El World News Media Congress de Portugal ha tingut temes centrals sobre la taula com l’actual estat de la Llibertat de premsa al món, llastada en països com Mèxic. Després de concedir durant la cerimònia d’obertura el Premi Ploma d’Or a la Llibertat de Premsa a Maria Ressa, de Rappler, era el torn per discutir, per exemple, sobre la recerca d’ingressos a través de subscriptors. Aquest ha estat el cas de Jonathan Wright, director general de Dow Jones i The Wall Street Journal que ha destacat la importància del contingut de qualitat com a millor manera d’atraure nous lectors.

Hi ha formats, que no obstant això ajuden que la gent pagui pel contingut. En aquest sentit, s’han exposat tendències relacionades amb newsletters, models fremium i verticals de nínxol per part de responsables de mitjans com Le Parisien (França), The Washington Post (EUA) o Bild (Alemanya).

Una altra de les ponències ha estat centrada en nous formats o estratègies amb les que connectar amb l’audiència. I és que liderar una organització de notícies en ple segle XXI requereix un nou enfocament tant en l’estructura com en la forma de fer les coses. En aquest marc, s’han pogut escoltar les experiències de Global Media Group, The Guardian, USA Today o Schibsted Media Group.

Protagonisme a més per al blockchain que ofereix segons els experts enormes possibilitats per a la indústria de mitjans. El seu alt nivell de segmentació i interacció obre una àmplia gamma de possibilitats per als mitjans: des de solucions de pagament per continguts, fins a la monetització directa de l’autor i l’assignació de pressupostos publicitaris.

 

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia i Comunicació
Font imatge: events.wan-ifra.org