Skip links

Les principals capçaleres britàniques gestionaran conjuntament la seva publicitat digital

Les aliances entre companyies rivals per competir per les engrunes que deixen Google i Facebook en la publicitat digital estan sent una de les poques vies d’escapament per als mitjans de comunicació. Han seguit també aquest camí els principals grups editorials de mitjans impresos britànics -News UK, Telegraph Media Group i Guardian News & Mitjana-, que han format una aliança per fusionar part del seu inventari display en una nova plataforma publicitària digital, que es denominarà  The Ozone Project.

Gràcies a això, els anunciants i les agències tindran a partir d’ara una “finestreta única” a l’hora de comprar espais publicitaris en les edicions digitals de diaris com  The Sun, The Times, The Daily Telegraph o The Guardian. Tots aquests sites sumen una audiència de 39,4 milions d’usuaris únics, xifra similar a l’abast de Facebook al Regne Unit. Segons aquests tres editors, volen esdevenir una alternativa “premium” al domini que exerceixen Google i Facebook en la indústria publicitària digital; per al que han deixat enrere les seves diferències i han invertit una quantitat considerable de recursos per llançar The Ozone Project.

Els tres grups editorials tindran la mateixa participació a la plataforma, que serà una empresa independent amb el seu propi conseller delegat, director comercial i equip de vendes. No obstant això, cada mitjà mantindrà el seu equip comercial, que seguirà venent els seus espais publicitaris, en competència amb els mitjans aliats a The Ozone Project, que funcionarà com una plataforma autoservei de compravenda publicitària digital, sota la modalitat programàtica. A Espanya hi ha hagut intents en el passat per formar aliances d’aquest tipus, però, de moment, no han fructificat.

 

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia i Comunicació
Font Imatge: MNH