Skip links

Ningú aclareix quins mitjans de comunicació s’han repartit el pastís dels 71 milions en publicitat institucional del Govern espanyol

En un interessant article de José Antequera a Diario 16, el periodista és fa la pregunta del titular d’aquesta noticia i ell mateix escriu la resposta: Un vel a la transparència impedeix conèixer el desglossament anual de la propaganda oficial amb la qual el Govern Rajoy va regar a la “premsa amiga”

Antequera reconeix que molts mitjans de comunicació depenen de la publicitat institucional per sobreviure. I escriu: “La publicitat institucional, o el que és el mateix, els diners que el Govern es gasta en fer-se propaganda en els mitjans de comunicació, segueix sent una parcel·la escassament transparent dels pressupostos generals de l’Estat. Mariano Rajoy ja és història, però no obstant això segueix sense saber-se què ha estat dels 71 milions d’euros anuals que el seu gabinet va destinar a publicitar els seus projectes i inversions.

No cal dir que el gruix dels diners que els populars es van gastar en aquesta comesa no va anar a parar precisament a mitjans crítics o alternatius. En general són els diaris (en paper i digitals), cadenes de televisió i emissores de ràdio afins al poder els que són convenientment regats cada any amb el mannà dels diners públics, que al cap ia la fi són diners de tots els espanyols.

Prova que a un Govern no li interessa que se sàpiga quins negocis publicitaris manté amb les empreses periodístiques del país és que de les vuit sol·licituds d’informació que van ser presentades davant el Consell de Transparència per aclarir el desglossament d’aquests 71 milions, l’Executiu de Rajoy va recórrer les vuit. A data d’avui no se sap res de com es van distribuir aquests diners i entre quins mitjans de comunicació. La política del vel ha tornat a funcionar”.

Podeu llegir l’article sencer a Diario 16 en aquest link. (Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia)