Skip links

Propostes per ajudar a créixer als diaris locals

El Centre Shorenstein de Harvard i l’Institut Lenfest s’han reunit amb directius de mitjans de comunicació locals per intercanviar idees sobre com impulsar la innovació en el periodisme local. Les conclusions que s’han obtingut són:

Diversificar i enfortir les fonts d’ingressos per al periodisme. Els assistents van coincidir que “els ingressos directes dels lectors han d’estar en el centre dels models comercials sostenibles per al periodisme local”, i destaquen que no hi ha un únic model sinó que cadascú ha de buscar el seu.

Potenciar la política de donacions. Els assistents van emfatitzar en la necessitat d’estimular una “avantguarda filantròpica” i construir una nova cultura de donacions, centrant-se en persones d’alt poder adquisitiu i informant-los sobre una varietat d’oportunitats per donar suport al mitjà.

Entrada de capital d’inversió per finançar mitjans. Alguns dels assistents van incidir en la necessitat que el capital risc s’interessi pels mitjans locals, per exemple creant una mena de Crunchbase, que permeti connectar inversors amb potencials startups de periodisme, perquè explorin possibilitats de finançament.

Millor formació per a la propera generació d’editors en capacitat de lideratge empresarial. Una altra de les conclusions de la reunió va ser impulsar màsters o programes de formació perquè els editors locals que hauran d’encarregar-se dels mitjans en poc temps estiguin formats en qüestions empresarials i de lideratge.

Desenvolupar conjuntament productes que s’adaptin als mitjans locals sense necessitat de desenvolupar el propi programari. En general, els assistents van indicar que el desenvolupament d’eines de publicació de baix cost i que puguin compartir-se ajudaria a alleujar la càrrega financera a les quals moltes petites redaccions s’hi enfronten.
Podeu obtenir més informació en el document Models de negoci per a notícies locals: una exploració de camp, que trobareu en aquest link.

Per: NiemanLab