Skip links

Només aguantarà el periodisme que val la pena pagar

Sense ingressos dels lectors, és un joc. Dues paraules per a vostè: ingressos dels lectors. Sense els diners, tot més aviat serà inútil. Totes les coses interessants d’aquest treball seran impossibles en un futur no gaire llunyà sense els ingressos dels lectors.

La publicitat digital, òbviament, continuarà disminuint proporcionalment a altres corrents d’ingressos i, encara que en algun moment arribarà a un equilibri igual que les vendes d’edició impresa, mai no donarà suport al nostre periodisme. Només el periodisme que paga la pena estalviarà el periodisme.

El futur dels mitjans de comunicació del paper imprès, si sobre tot de les revistes, té un gran potencial: noves narratives digitals, dispositius activats per veu, alternatives viables per als missatges publicitaris de Facebook, “continguts a l’escenari” (esdeveniments), formes interessants per imprimir viables i convincents, xifres de xat, les anomenades “històries horitzontals”, narracions interactives i molt més.

Però sense el suport de la gent per a qui creem tot aquest gran contingut, doncs, serà cada vegada menys rendible i, en definitiva, insostenible. Així doncs, com fem aquest ingrés d’un lector?

En primer lloc, els ingressos dels lectors no són simplement subscripcions. Tenim llibres sencers dedicats a tot tipus d’estratègies d’obtenció d’ingressos, la majoria de les quals giren entorn d’alguna forma de subscripció.

Els lectors han demostrat que en realitat volen interactuar amb nosaltres de moltes maneres diferents que no només essent subscriptors. Les organitzacions multimèdia tenen un gran èxit:

– Ingressos d’assessorament – Ingressos de afiliació – publicitat impulsada per dades – comerç electrònic – esdeveniments – subscriptors – Newsletters – llicències de productes -programàtic – vídeo – publicitat per veu activada…

Un dels descobriments més agradables després d’anys de comprometre’s amb el “pecat original” dels mitjans de comunicació (posar contingut a la web de forma gratuïta) és que els lectors finalment estan disposats a pagar pel nostre contingut… i no necessàriament a preus de borsa de soterrani.

El mateix èxit d’Internet, el tsunami massiu d’informació gratuïta, ha funcionat al final contra la web. De tota la informació gratuïta que hi ha, què és de confiança? Són els autors realment experts, o són els que tenen? Què és la notícia falsa? Què és real? Per què he de patir els mals anuncis emergents que interrompen la lectura?

Per exemple, com un filtre de confiança en els assumptes mundials, The Economist distreu les notícies en un “paquet acabat”, un antídot a la sobrecàrrega d’informació. Podeu llegir The Economist al final, però no podeu llegir fins al final d’Internet”, ens va dir el director general de màrqueting economista i MD/Circulation, Michael Brunt.

The Economist és un producte premium que costa entre tres i quatre vegades més que altres publicacions similars, però els lectors estan feliços de pagar-lo. “Produïm qualitat i els nostres lectors troben el nostre periodisme valuós i estan disposats a pagar. “Som tranquil·lament cars”, va dir Blunt.

Imagineu-vos el qu un executiu de mitjans deia fa tan sols deu anys? Però ara, la generació i la futura generació de lectors actuals i futurs (mil·lenials) i molts altres demostren que estan disposats a pagar.

“La bellesa dels mil·lenials és que són molt còmodes de comprar qualsevol cosa en línia i utilitzant la seva targeta de crèdit o dèbit”, va dir el president executiu de Meredith, Steve Lacy, al Wall Street Journal. “La nostra interfície amb ells és la targeta de crèdit i la renovació automàtica. Ha de ser el contingut correcte, i s’ha de complir amb la seva voluntat. Però pagaran per això”.

“Tenim els diners en efectiu i executem el negoci amb el capital operatiu del consumidor”, va dir Lacy. “Sempre hem treballat molt per vendre subscripcions d’un o dos anys i tres anys. La taxa de renovació i la capacitat de [carregar una mica més al llarg dels anys] són tan sòlides com una roca”.

Aquestes són paraules benvingudes per part dels executius dels mitjans de comunicació que exerceixen dues de les empreses de mitjans de comunicació més reeixides del món.

Els secrets del seu èxit i els èxits de tantes altres companyies de mitjans de comunicació a nivell mundial seran la concentració a migrar dels ingressos publicitaris als ingressos dels lectors. Hi es tornarà a jugar.

Per: Per Innovation / Media Consulting Group
Font imatge:innovation.media