Skip links

El Govern del Regne Unit planeja establir un regulador per Internet

El govern del Regne Unit s’està preparant per establir un nou regulador d’Internet que fes que les empreses tecnològiques siguin responsables dels continguts publicats a les seves plataformes i tinguin el poder de sancionar a les empreses que no pateixin material il·legal i discuteixen l’odi en qüestió d’hores.

 

Segons la legislació elaborada pel Ministeri de l’Interior i el Departament de Digital, Cultura, Mitjans de Comunicació i Esport (DCMS) que es donarà a conèixer aquest hivern, es crearà un nou marc regulador per a “danys socials” en línia. BuzzFeed News ha obtingut detalls de les propostes, que veuria la creació d’un regulador d’Internet similar a Ofcom, que regula les emissores, les telecomunicacions i les comunicacions postals.

 

S’està considerant la introducció d’un codi de pràctica obligatori per a les plataformes de les xarxes socials i les noves regles estrictes com ara “temps de retirada” que obliguen els llocs web a eliminar el discurs d’odi il·lícit dins d’un marc de temps establert o fer front a sancions. També es busca implementar la verificació d’edat per als usuaris de Facebook, Twitter i Instagram.

 

Les regles sobre el que constitueixen continguts no il·legals seran objecte d’una consulta molt discutida. El regulador seria en última instància responsable davant del parlament.

Per: BuzzFeed News