Skip links

Un fòrum analitza noves vies d’ingressos per explorar els mitjans de comunicació

Sota el títol Subscripcions, altaveus intel·ligents, publicitat nativa, recomanació de continguts i suports tecnològics, que ens dóna una idea de les conclusions, un nodrit grup d’experts ha debatut nous models de negoci per als mitjans en el Fòrum de Nous Ingressos 2018, organitzat per la Associació de Mitjans d’Informació (AMI) i s’han presentat casos d’èxit en la millora dels ingressos dels mitjans digitals gràcies a l’ús d’eines, utilitats i experiències amb diferents proveïdors de tecnologia. El Fòrum ha aprofundit en les tendències que anticipen oportunitats i noves línies de negoci per als mitjans digitals, per al que ha comptat amb la participació de companyies de la talla de Google, Outbrain, Ligatus, Piano o Protecmedia, entre d’altres.

Aquestes oportunitats es poden aprofitar amb “una estratègia de 360 graus”, segons han destacat Charlotte Vattier i Leticia Sanz, de Protecmedia, on es pot “combinar el branded content, la monetització de continguts, la fidelització segmentada i la multicanalitat en les xarxes socials, amb una reconversió tecnològica que automatitzi els processos i contribueixi a millorar tant la mobilitat com la gestió global del mitjà”.

Per aconseguir-ho, cal “crear una audiència més compromesa i monetitzar més a través d’un format de vídeo natiu que proporcioni una experiència de lectura no intrusiva i millorada”, com va explicar Jorge Martínez, Head of Engage d’Outbrain Espanya. Martínez va recomanar als mitjans “aprofitar el poder del vídeo” , un dels formats amb més èxit a Internet.

Aquestes estratègies, però, exigeixen fugir del clickbait, la recerca del clic fàcil, que “inunda l’ecosistema digital amb contingut de baixa qualitat”, en paraules de Maylis Chevalir, country manager de Ligatus. La aposta per la publicitat nativa permetrà fugir d’aquestes pràctiques, ja que permet aportar contingut de qualitat que respecta l’experiència de l’usuari.

El Fòrum de Nous Ingressos 2018 també ha posat èmfasi en la importància de crear productes atractius per fomentar les subscripcions de pagament. Per a això va mostrar els exemples de Politico i The Economist, que han aconseguit l’èxit gràcies als seus acurats continguts. A més, es va parlar d’altaveus intel·ligents com a via per accedir a la informació, per la qual cosa es va comptar amb la participació de Luis Collado, Global Product Partnerships Manager News & Publishing de Google. Collado va destacar els beneficis per als mitjans que incloguin els seus continguts en l’Auxiliar de Google, encara que la seva adaptació a aquest nou format planteja reptes pel que fa a storytelling i la forma de donar visibilitat a productes en un context de sobreabundància d’informació.

Per: Eco Inteligencia
Font imatge: ami.info