Skip links

El cap de contingut del diari britànic Archant, diu que “és impossible” que els lectors paguin notícies locals en línia

En un article signat per Charlotte Tobitt a Press Gazette, el cap d’articles del diari britànic Archant, Matt Kelly, afirma que “aconseguir que la gent pagui el periodisme local en línia ara com ara és “impossible”. Kelly afegeix que el que s’ofereix “no és prou valorat, francament”, afegint que no està d’ascord amb les subscripcions de pagament en la premsa local.

David Higgerson, director d’estratègia editorial digital de Reach (anteriorment Trinity Mirror), explica, d’altra banda, que creu que el model de negoci del periodisme local no es trencarà “a llarg termini, perquè és massa nostre”. Kelly està d’acord amb aquesta opinió de Higgerson i li respon, dient: “No crec que estigui trencat, crec que és incomprès. Crec que els mitjans de comunicació locals han entès malament el model de negoci des de fa molt de temps. … Crec que és un fet que els mitjans de comunicació de proximitat tenen un problema d’autoestima quan es tracta de noves tecnologies. Suposem que els grans editors nacionals saben què fan i els seguim. Ens falta iniciativa”.

Kelly creu que els diaris locals haurien de ser “l’espai mediàtic més lucratiu” a les comunitats locals, especialment perquè els tancaments els han portat sovint a tenir un monopoli. “Per què no prosperem en aquestes comunitats?”, va preguntar, dient que els editors locals i regionals no s’han centrat prou a involucrar-se amb els seus lectors.

Higgerson explica que no veu a Facebook com una amenaça per als editors de notícies en la seva tasca d’involucrar a les comunitats, tot i que “definitivament en l’àmbit comercial”, afegint que accepta que el gegant tecnològic hauria de pagar als editors pel valor que el seu contingut afegeix a les persones quan estan en el lloc. “Cal tenir control de la nostra pròpia plataforma”, va dir. “Cal tenir accés absolut a les dades i als coneixements del públic local”. “Cal que la vostra plataforma sigui un lloc molt convincent per a la gent, no només un cop al mes sinó tres vegades al dia. Per què la gent no entra als nostres webs tres vegades al dia?. En què ens equivoquem?”

“No és culpa del públic. Els diaris més locals es veuen a si mateixos com a mitjans especialitzats per les àrees que cobreixen, en comptes d’un subconjunt de notícies nacionals, més compromès amb les seves comunitats. hauríem d’explicar la importància del periodisme de proximitat als nostres lectors”

L’articulista que signa aquesta informació acaba donant la seva opinió, segons la qual a la premsa local no és necessari que els redactors seguin a la redacció, o que no en tinguin, de redacció, no importa si han de treballar des de Starbucks amb Wi-Fi gratuïta sempre que estiguin a la comunitat i ben amatents.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: 123RF