Skip links

Les “fake news” empenyen l’audiència cap als mitjans tradicionals

Les plataformes social media no són el vehicle preferit pels ciutadans per buscar informació fidedigna i contrastada. Així, les plataformes social media es consideren una màquina de fabricar notícies falses i mentides. Són el mitjà menys fiable per als consumidors consultats en vuit països, entre ells Espanya, segons la realització de l’estudi “In news we trust”. Encarregat per Teads, creador del vídeo outstream i marketplace de vídeo publicitari, analitza les actituds i tendències en consum de continguts informatius i publicitat.

El percentatge d’enquestats que torna a buscar informació a sites d’informació de provada qualitat i confiança ascendeix al 75%. I és que les notícies segueixen representant una part molt important en la vida dels consumidors, que majoritàriament les segueixen d’1 a 5 vegades al dia, especialment a través dels mitjans en línia i de la televisió. Els dispositius mòbils són cada vegada més el vehicle més utilitzat per informar-se: a Espanya fins a un 58% dels consumidors llegeix notícies en els seus smartphones.

El 26% dels enquestats en l’estudi “In news we trust” associa les notícies aparegudes en social media amb la falsedat. Els mitjans de comunicació s’associen més a conceptes com coneixement (36%) i precisió (22%); mentre que l’univers social media es relaciona més amb el  sensacionalisme (28%) i la falsedat (26%).

En preguntar als enquestats fins a quin punt presten atenció a les notícies a través dels diferents mitjans, línia i TV van ser els que millor capten la seva atenció, amb un 60% i un 52% respectivament, que declaraven prestar molta atenció. D’altra banda, els anuncis publicitaris en els mitjans socials tampoc generen massa confiança entre els usuaris.

El lector pot conèixer els resultats de l’estudi CLICANT AQUÍ 

 

Per: Lovely Mobile
Font Imatge: reasonwhy.es