Skip links

Per les fake news, els lectors cada vegada més desconfien de les xarxes socials

Les dades sorgeixen d’un informe de Censuswide i Teads en vuit mercats d’Amèrica i Europa. A l’hora d’estar informats, els lectors aposten als mitjans de notícies que consideren fiables i tendeixen a descreure de la informació que circula per les xarxes socials.

Un informe de Censuswide i Teads va buscar examinar la relació dels usuaris amb les notícies i la diferència de percepció entre les notícies de qualitat vs les xarxes socials. Per a l’estudi es van entrevistar a 6 mil usuaris d’Estats Units, Anglaterra, França, Espanya, Alemanya, Itàlia, Mèxic i el Brasil.

A l’hora d’estar informats, els lectors aposten als mitjans de notícies que consideren fiables i tendeixen a descreure de la informació que circula per les xarxes socials. Els consumidors enquestats llegeixen les notícies entre 1 i 5 vegades al dia. I els mitjans més populars per estar informats són els llocs web de notícies, en primer lloc (33%) i la televisió (31%), en segon lloc.

Al seu torn, els portals en línia de mitjans reconeguts són els que generen major grau d’atenció i confiança en els usuaris. A més a causa de les “notícies falses”, més del 75% dels consumidors s’inclinen per buscar fonts de notícies fiables i més del 26% dels consumidors associen la paraula “fals” amb les xarxes socials.

Gairebé la meitat dels enquestats creu que la qualitat de l’anunci impacta de manera positiva en la forma en què recorda un anunci, a més que també influeix en la seva confiança

Només el 11% dels usuaris confia en el que llegeix en les xarxes socials, sigui contingut o anuncis. En general, els consumidors creuen que les notícies publicades en aquestes plataformes són sensacionalistes (28%) i falses (26%), mentre que les publicacions de notícies dels mitjans tradicionals de comunicació són considerades informatives (35%) i precises (22% ).

Us oferim l’informe complert de Censuswide i Teads, només cal CLICAR AQUÍ

Per: Total Medios
Font imatge: totalmedios.com