Skip links

L’etiqueta de notícies d’última hora de Facebook arriba a Espanya

Facebook és una plataforma molt utilitzada pels seus usuaris per publicar notícies i llegir-les. Volent situar-se com una font d’informació vàlida i el més eficaç possible, la xarxa social va llançar aquest estiu una prova en diversos països en què permetia als mitjans de comunicació posar una etiqueta d'”última hora” a les notícies recents. Ara, l’opció arriba, entre altres països, a Espanya.

L’etiqueta d'”última hora” per les notícies atorgarà una referència visual per als esdeveniments recents i urgents. És especialment útil per crims, desastres, etc… L’eina que vam poder veure a l’agost col·locava un cinyell vermell amb tipografia blanca en què es podia llegir “Breaking”. Al costat, es podia veure un xifra que indicava el temps que feia de la publicació. Com tot no és notícia d’última hora eternament, aquesta etiqueta d’última hora només romania com a màxim durant sis hores.

Avui la funció arriba, a més de a Espanya, a Austràlia, França, Alemanya, Mèxic i el Regne Unit. Des de la xarxa social informen que volen expandir l’eina a la resta de països en què operen. La idea de Facebook darrere d’aquest afegit es pot emmarcar, entre altres coses, en la seva lluita contra les fake news i per la transparència.

Més enllà, permetrà seguir esdeveniments en temps real atorgant la urgència necessària als esdeveniments recents, i evitarà per exemple, llegir notícies antigues pensant que són noves. Després de les proves de la funció a Estats Units i Canadà, s’han introduït canvis basats en el feedback. La versió que arriba a l’Estat espanyol país permetrà als editors treure l’etiqueta abans que caduqui la vigència d’aquesta i afegir-la a informacions ja publicades que puguin haver recobrat la vigència informativa.

En les proves realitzades als Estats Units, les dades van mostrar que els continguts etiquetats com a “última hora” tenien un interacció més gran que els que no. Així, de mitjana obtenien un 4% més de clics, un 7% més de likes, un 4% més de comentaris i es compartien fins a un 11% més.

Per: Juan Carlos Rubio / Trecebits
Font imatge: wtcradio.net/