Skip links

Quan la publicitat digital no és intrusiva, funciona

Un de cada cinc adults connectats a Internet afirma utilitzar un bloquejador d’anuncis “sempre”, mentre que un 33% confessa que bloqueja publicitat “a vegades”. Són dades de l’últim estudi Dimensió 2018 de Kantar que deixen veure la quantitat de inversió publicitària en línia que s’està desaprofitant per no arribar bé al consumidor final.

Els motius que porten als internautes a bloquejar publicitat són diversos. D’una banda, assenyalen la falta de creativitat i la pobra experiència de l’usuari i, per l’altra, la manca d’interès o el context inapropiat per a un consumidor que espera rebre publicitat rellevant. Davant d’aquesta publicitat intrusiva que els usuaris intenten frenar utilitzant adblockers i dins d’un entorn ja de per si saturat de contingut, els experts en màrqueting i publicitat animen a les marques a comunicar el seu missatge d’una manera diferent.

Una opció podria ser recórrer a la publicitat nativa. I és que adaptar el missatge de la marca tant en forma com en funcionalitat a l’entorn en línia pel qual navega l’usuari, hauria de funcionar. Un missatge de marca que no arriba a través del clàssic banner no només aconsegueix una impacte molt més gran sinó que a més pot aportar valor afegit tant des del punt de vista informatiu com d’entreteniment.

Dins de la publicitat nativa, trobem exemples tant de branded content com de content ads o contingut promocionat. Tots dos formats permeten complementar la lectura d’un usuari a través de contingut relacionat i saciar l’interès per un tema en concret amb presència de la marca en segon pla.

Com posar en pràctica la publicitat no intrusiva? Per arribar a l’usuari final d’una manera no intrusiva, aconseguint major impacte i receptivitat al missatge, les marques poden recórrer a eines com Please Plugin, que permet crear campanyes publicitàries no intrusives i personalitzades amb un editor intuïtiu que simplifica el treball i dóna l’opció de previsualitzar-lo en temps real per a tot tipus de dispositius; a més, amb Please Plugin és possible crear campanyes tant amb text com amb imatges, vídeos, links o formularis per fer una campanya de captació de leads sense sortir de la pròpia pàgina on està allotjada. En tot moment, es pot personalitzar el contingut mitjançant CSS i HTML i fins i tot crear aplicacions avançades mitjançant Javascript.

Podeu llegir complet l’estudi Dimensió 2018, de Kantar, CLICANT AQUÍ

Font imatge: image.slidesharecdn.com