Skip links

Repetitiva, intrusiva i sense escrúpols: la percepció pública de la publicitat assoleix un mínim històric

La percepció del públic sobre el valor de la publicitat ha assolit un mínim històric, segons investigacions del thinktank Credos, el president líder de l’Associació de Publicitat (AA) i el comercialitzador d’Unilever, Keith Weed, per iniciar una iniciativa a escala industrial per abordar el problema.

L’estudi, que es va revelar a la conferència de lideratge de l’organisme comercial el dimecres 30 de gener passat, es va encarregar després de la creació d’un “grup de treball fiduciari” dins de l’AA. Va reunir anunciants, agències, mitjans de comunicació, plataformes tecnològiques i associacions comercials ISBA i IPA. Utilitzant una barreja de mètodes de recerca (incloent un diari publicitari de deu dies, una etnografia filmada i una enquesta de 2.000 persones), es va trobar que el curs passat es va registrar un favor públic a la publicitat amb un mínim del 25%. El 1992, aquesta xifra era del 48%.

Els enquestats van dir que se sentien “bombardejats” per la publicitat a causa del volum d’anuncis que veuen i la repetició constant. També van dir que se sentien aclaparats per la “imprudència” de la publicitat, especialment en línia on van dir que les marques retarden o interrompen injustament l’experiència de l’usuari. Uns altres van lamentar l’execució creativa dels anuncis, lamentant-se de “irritants jingles” i “mal humor”.

Els consumidors també estaven preocupats pels sectors sensibles i els col·lectius vulnerables, en particular pel que fa a com es destinaven determinats productes i serveis a aquells que eren inseguris econòmicament, als que tenien adiccions, nens i ancians. “No sé si hi ha valors ètics o bàsics en publicitat; i si hi ha, no sé sobre ells “, va dir un dels enquestats en la recerca.

 

Font: Thedrum