Skip links

La Intel·ligència Artificial en els mitjans de comunicació el 2019

Segons BNIP (What’s New in Publishing), cada vegada més editorials estan expandint les seves estratègies de intel·ligència artificial, tendència que s’accelerarà en 2019. Com s’utilitzarà en els mitjans?

Aquest any hem vist més editors ampliant les seves estratègies d’intel·ligència artificial, per la qual cosa només podem esperar que això s’accelegui el 2019. Així, el BNIP ens dona, com a inspiració per a la vostra futura estratègia digital, quatre maneres d’utilitzar la intel·ligència artificial per als mitjans de comunicació el 2019.

Hiper-personalització a través del machine learning. Un exemple: Neue Zürcher Zeitung  ha creat un mur de pagament flexible personalitzat per a cada lector i basat en centenars de criteris .

Eliminar biaixos i notícies falses.  Exemple:  Knowhere News  recopila moltes dades d’una història per escriure posteriorment una versió imparcial.

Augmentar l’engagement dels lectors. Els algoritmes ajudaran a saber com retenir els lectors analitzant paraules clau, temes atractius, etc.

Periodisme robot per ampliar àrees de cobertura. Exemple:  el  bot del Washington Post allibera els periodistes perquè treballin en històries més interessants i complexes, alhora que permet la cobertura de notícies hiperlocals.

El compromís del lector, juntament amb la solució de la crisi de finançament, és un tema clau de preocupació en la indústria dels mitjans de comunicació. El 2019 s’espera veure més editors que utilitzen la intel·ligència artificial per fer un veritable compromís amb els lectors. Podeu llegir sencer el treball de BNIP si accediu a aquest enllaç.

 

Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Foto: What’s New in Publishing