Skip links

Disminueix la confiança en les Xarxes Socials, mentre augmenta en els mitjans tradicionals

El 61% dels britànics assegura confiar en els mitjans tradicionals, enfront de tan sols el 24% que donen credibilitat a les xarxes socials, segons el Baròmetre de la Confiança de Edelman que reflecteix un canvi significatiu d’actitud en l’opinió pública davant fenòmens com les notícies falses, la disseminació de propaganda extremista i el ciberassetjament i els problemes d’autoestima dels nens per l’ús i abús dels telèfons mòbils.

Un 70% dels enquestats pensa que plataformes socials com Facebook, Twitter o Instagram no fan bo i res per prevenir les accions il·legals o no ètiques, mentre que el 64% opina que les xarxes haurien d’estar més regulades. El sondeig arriba enmig del debat polític obert sobre els efectes de les xarxes socials en la infància i sobre el seu ús indiscriminat com a eina de propaganda política.

L’enquesta detalla que el 66% dels enquestats opina que els mitjans estan “més interessats a guanyar audiència que a informar”, el 65% opina que “el rigor s’ha sacrificat per l’afany de donar la primícia” i el 59% creu que “el suport d’una determinada ideologia es posa per davant de l’interès públic”. El sondeig també detecta un preocupant efecte de saturació mediàtica, ja que un de cada tres enquestats reconeix que ha reduït la seva “dieta” de notícies i fins a un 20% admet que ha decidit “desconnectar” perquè les notícies són “molt depriments”, ” massa esbiaixades “o” al servei d’agendes ocultes”. El sondeig reflecteix un canvi dràstic d’actitud davant les xarxes socials, reflectint la idea que el ciutadà periodista ha deixat lloc a la valoració del fact checking (verificació de fets) i a la necessitat d’eludir filtres i acudir a les fonts originals.

 

De:  Espacio Dircom