Skip links

El mercat europeu de publicitat digital es duplica en 5 anys fins a 48.000 milions d’euros

El mercat europeu de publicitat digital va arribar als 48.000 milions d’euros el 2017 en comparació amb els 24.800 milions d’euros el 2012. En la seva conferència anual de Interact, IAB Europe ha anunciat aquest dimecres que la publicitat digital va créixer un 13,2% el 2017 a 48.000 milions d’euros impulsada per un fort creixement en la inversió social, mòbil i de vídeo.

L’estudi Adex Benchmark és la guia definitiva sobre l’estat del mercat europeu de publicitat digital i ara es troba en el seu dotzè any. Un total de vint mercats van créixer dos dígits. El mòbil va predominar amb un creixement de dos dígits en els 27 mercats de l’estudi. La pantalla mòbil va créixer en més del 40% i ara representa el 42% del total de la publicitat gràfica, mentre que el vídeo ara representa més d’un quart de la pantalla total. Social va créixer a un ritme similar al 38% i va augmentar la seva participació a la pantalla, mentre que el vídeo va créixer en 4 vegades la taxa de visualització sense vídeo al 35%. El creixement en el vídeo està impulsat per la publicitat externa que va experimentar un creixement del 73.4% en comparació amb l’in-stream al 6.9%.

Townsend Feehan, CEO d’IAB Europe, assenyala que “La indústria de la publicitat digital ha experimentat un altre any de fort creixement de dos dígits a Europa, el que confirma el seu paper en la sustentació de continguts digitals i les experiències del consumidor. Amb el GDPR entrant en vigor aquest 25, ens trobem en una cruïlla per a la indústria i hem de continuar millorant les experiències dels usuaris, així com destacar la contribució que la publicitat digital fa a l’economia europea “.

L’estudi IAB Europe Adex Benchmark divideix el mercat publicitari digital en tres categories: Display, Search i Classifieds i Directories. El creixement en aquests formats publicitaris s’ha sustentat en el canvi d’usos en els dispositius i el canvi en els patrons de consum.

La publicitat gràfica va superar a la recerca i els classificats amb una taxa de creixement del 14,9% fins a un valor de 19.300 milions d’euros. Hi segueix sent la categoria de publicitat en línia més gran en termes d’ingressos amb un creixement del 14,4% i un valor de mercat de 21.900 milions d’euros.

 

Per a Daniel Knapp, director executiu de TMT en IHS Markit, “social, mòbil, vídeo i recerca van ser els impulsors del creixement darrere de la publicitat digital a Europa en 2017. Representen el poder de connexió, ubicació, emoció i camí de compra que fan publicitat digital tan versàtil i indispensable per a les marques d’avui”. Espanya ocupa el lloc número 9 entre els 10 millors classificats a Europa (per grandària de mercat), amb 1,8 milions d’euros.

Us oferim el document complert Adex Benchmark H1 2017 de IAB Europe només CLICANT AQUÍ 

 

Per: IAB i Programa Publicidad
Font Imatge: iabspain.es