Skip links

Un objectiu ambiciós: pàgines de Wikipedia per a 1.000 diaris locals

Els nord-americans estan més avorrits que mai pel paisatge de notícies, però un investigador espera que un petit pas ajudi els lectors a avaluar fonts: crear pàgines de Wikipedia per a 1.000 periòdics de proximitat.

Quan els lectors cerquen una publicació a Google, un “quadre d’informació” poblat per Viquipèdia apareix al costat dret dels resultats de la cerca amb informació bàsica com ara la data de creació de la publicació, la seva circulació, la difusió i l’editor. Però aquest no és el cas de milers de periòdics locals més petits que no tenen una pàgina de Wikipedia. Mike Caulfield, director d’aprenentatge combinat i en xarxa de la Washington State University Vancouver, planeja treballar amb estudiants d’arreu dels EUA per crear pàgines i caixes d’informació per als periòdics locals que els manquen. En total, un miler!

Fer més visible aquesta informació fonamental ajudarà els lectors a verificar la legitimitat de les editores, va dir Caulfield, fins i tot per esbrinar si un periòdic de proximitat una “destral per a moldre” partidista.

El projecte serà una part més de la Iniciativa de Polarització Digital de l’Associació Americana de Col·legis i Universitats Estatals, un projecte per combatre la desinformació i la polarització amb l’alfabetització digital, que espera que ensenyi l’alfabetització digital dels estudiants i la importància cultural i social dels diaris locals. Trobareu més informació en aquest enllaç.

 

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia i Comunicació
Font Imatge: hipertextual.com