Skip links

Els diaris es dirigeixen cap a l’obscuritat postimpressió?

Amb la disminució de la circulació impresa i el mercat publicitari imprès, els diaris de molts països estan sota pressió. Alguns -com Finlàndia Taloussanomat i La Presse de Canadà- han decidit deixar d’imprimir i sortir només en línia. Uns altres, com el Sydney Morning Herald, debaten si seguir o no. Els diaris que han premut l’interruptor solen pintar una imatge rosada d’un futur digital sostenible i rendible.

 

Un estudi de Neil Thurman i Richard Fletcher, investigadors de la Universitat de Londres i del Reuters institute, respectivament, analitza el què passa quan els diaris deixen l’edició impresa. El treball  examina la realitat darrere el mirall a través d’un estudi de cas de The Independent, un diari nacional del Regne Unit d’interès general que només va ser digital al març de 2016. Calculem que, malgrat que el seu net britànic no disminuís l’any després de la seva detenció impressió, el temps total amb el públic independent britànic va caure un 81%, una disparitat causada per enormes diferències en els hàbits dels lectors en línia i d’impressió.

 

Això suggereix que quan els periòdics es connecten a Internet, només poden tornar a entrar al negre, però també han perdut bona part de l’atenció de la qual havien gaudit. A més, encara que The Independent està servint almenys un 50% més de navegadors a l’estranger, ja que només està en línia, és difícil determinar la influència relativa d’aquest creixement del canvi organitzatiu intern i dels factors externs, com el “Trump Bump” del consum de notícies.

 

Per aprofundir en l’estudi CLICAR AQUÍ.

Per: Mediàtic / Àmbit d’Estratègia
Font imatge: eluniverso.com