Skip links

Un estudi mundial revela que els consumidors tenen una actitud pragmàtica en el tractament de les seves dades

Així ho va destacar aquest dimecres, Joost van Nispen (@JoostTom), fundador i president de ICEMD Institut Economia Digital d’ESIC a El Programa de la Publicidad i als mitjans presents a la presentació del primer informe “Privacitat de dades en el món: el que realment pensen els consumidors”, encarregat per la Global Alliance of Data-Driven Màrqueting Associations (GDMA).Les xifres provenen del primer informe “Privacitat de dades en el món: el que realment pensen els consumidors”, encarregat per la Global Alliance of Data-Driven Màrqueting Associations (GDMA), i revela un sorprenent nivell de similitud en les opinions dels consumidors sobre compartir la seva informació personal. La majoria de les persones (51%) en els 10 mercats i quatre continents enquestats són “pragmàtics de dades”, el que vol dir que decidiran si comparteixen la vostra informació personal cas per cas, depenent dels beneficis.

Els consumidors són més conscients que mai de com es recopila i usa la vostra informació personal gràcies al recent interès dels mitjans i al nou Reglament General de Protecció de Dades (GDPR) que ha entrat en vigor a tot Europa. Una nova enquesta mundial revela que, tot i les importants diferències culturals i la maduresa de les seves respectives economies de dades, la majoria de les persones (77%) són pragmàtiques o més aviat despreocupat sobre el tractament de les seves dades.

Com a mitjana, un de cada quatre consumidors (26%) té poca preocupació sobre la forma en què es recopilen i utilitzen les seves dades, que l’estudi descriu com els “despreocupats”: a Alemanya (34%) i als Països Baixos (35 %) aquest grup augmenta a més d’un terç. D’altra banda, aquells consumidors que no estaven disposats a proporcionar la seva informació personal, fins i tot a canvi de millores en el servei (‘conservadors’), van representar una mica menys d’una quarta part dels enquestats (23%); aquest grup va ser menys poblat a Argentina (16%) i Singapur (17%).

Tot i que el 74% de les persones tenen algun grau de preocupació sobre la seva privacitat en línia, més de la meitat (51%) dels consumidors del món encara estan disposats a intercanviar les seves dades amb les empreses, sempre que hi hagi un benefici clar per fer-ho. Moltes persones (41%) també entenen que compartir dades és una part essencial del bon funcionament de la societat moderna. A més, el 38% dels consumidors a tot el món creu que hauria de tenir la responsabilitat final de la seguretat de les seves dades, en comparació amb les institucions governamentals (15%), o les empreses (5%).

L’estudi assenyala clarament la forma en què els consumidors insisteixen en la transparència, el consentiment i el control de les seves dades, i a més volen l’opció de triar entre beneficis tangibles clars per compartir les seves dades mentre accepten publicitat, i no fer-ho i gaudir de contingut sense la publicitat per la qual estan disposats a pagar. Aquesta és una notícia positiva per als professionals del màrqueting que creuen en l’ètica de les dades i en una major transparència, i agraeixen l’oportunitat de desenvolupar models comercials en línia amb el que els clients realment volen”.

Us oferim l’informe complert CLICANT AQUÍ.

 

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia i Comunicació
Font Imatge: criptonoticias.com