Skip links

Models de pagament per continguts, però també millor publicitat

Encara que 2018 està sent, almenys en el panorama anglosaxó i en altres països com Alemanya o França, l’any en què es va començar a apostar decididament pel pagament per continguts, després d’anys de gratuïtat i d’estratègies orientades a aconseguir més clics, entre els objectius dels mitjans internacionals a hores d’ara també està millorar els ingressos que es perceben per publicitat, apropant-se cada vegada més a l’antic model de negoci que va permetre durant anys al periodisme pagar sous decents als periodistes i fer periodisme de qualitat. És a dir, cobrar pels continguts i per una publicitat que es lliurava a uns lectors amb cert poder adquisitiu.

A Europa, la Gran Bretanya ha donat aquesta setmana un pas important en aconseguir que diversos dels mitjans més importants s’uneixin per comercialitzar conjuntament la seva publicitat digital. Les editores The Telegraph, Guardian News & Media, i News UK, que publica The Sun i The Times,  han creat una plataforma conjunta per comercialitzar el seu inventari comercial en línia i fer front al poder de Facebook i Google. La plataforma, anomenada The Ozone Project, està en proves i es llançarà definitivament a la tardor.

Les editores indiquen que el projecte s’ha desenvolupat “en resposta a les preocupacions de tota la indústria en l’ecosistema de publicitat digital” , inclosa la seguretat de la marca, la gestió de dades, la manca de transparència en la cadena de subministrament i el frau publicitari.

A més, aquesta setmana també, en el marc del Cannes Lions, News Corp anunciava la posada en marxa en el mercat britànic de  News IQ, una plataforma de publicitat “segura per marques”.  La plataforma es va presentar a finals de l’any passat als Estats Units, i ara arriba a Gran Bretanya per atacar un mercat comercial molt competit. Assegura que pot dirigir-se als lectors en funció de les seves emocions.

 

Per: Laboratorio de Periodismo
Font Imatge: lainformacion.com